Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt van Nederlands graan

Beebox start met eigen collectie bio-brood

Vanaf deze week kiest voedselcoöperatie beebox enkel voor broden gebakken met graan van eigen bodem. Het brood bevat gegarandeerd minimaal 80% Nederlandse ingrediënten en is 100% biologisch.

Versboxen-leverancier beebox zocht samenwerking met biologische bakkerij Le Perron, die de speciale broden ontwikkelde. De nieuwe broodlijn is opvallend omdat in ons land bijna al het brood gebakken wordt van buitenlands graan.

De broden worden aan consumenten geleverd via de versboxen van beebox. Beebox was al enige tijd op zoek naar Nederlands brood vanwege haar keuze voor biologisch én lokaal assortiment.



Walter Halberstadt, directeur bij beebox: "Als beebox helpen wij actief de Nederlandse landbouw te versterken. Omdat we trouw zijn aan onze keuze voor biologisch en lokaal, signaleren we al snel ruimte voor nieuwe producten. Prachtig dat onze vraag aan Le Perron leidde tot een mooie samenwerking en een uniek nieuw soort brood."
 
Hiljo Hillebrand, meester bakker bij Le Perron: "Voor mij betekende de nieuwe broodlijn niet alleen een zoektocht naar een nieuw broodrecept, maar ook het opzetten van nieuwe samenwerkingen met Nederlandse biologische akkerbouwers en de Limburgse molen Le Commandeur, om samen de juiste soorten graan, maling en recepten te ontwikkelen."

Vanaf 23 april ontvangen beebox abonnees de lokale broden in hun versbox. In mei introduceert beebox ook een speciaal Nederlands broodpakket. Eerder dit jaar introduceerde beebox al het beebox sap, dat het in samenwerking met lokale fruittelers zelf laat persen.

Voor meer informatie: www.beebox.nl
Publicatiedatum: