Vanaf deze week kiest voedselcoöperatie beebox enkel voor broden gebakken met graan van eigen bodem. Het brood bevat gegarandeerd minimaal 80% Nederlandse ingrediënten en is 100% biologisch.
Versboxen-leverancier beebox zocht samenwerking met biologische bakkerij Le Perron, die de speciale broden ontwikkelde. De nieuwe broodlijn is opvallend omdat in ons land bijna al het brood gebakken wordt van buitenlands graan.
De broden worden aan consumenten geleverd via de versboxen van beebox. Beebox was al enige tijd op zoek naar Nederlands brood vanwege haar keuze voor biologisch én lokaal assortiment.
Walter Halberstadt, directeur bij beebox: "Als beebox helpen wij actief de Nederlandse landbouw te versterken. Omdat we trouw zijn aan onze keuze voor biologisch en lokaal, signaleren we al snel ruimte voor nieuwe producten. Prachtig dat onze vraag aan Le Perron leidde tot een mooie samenwerking en een uniek nieuw soort brood."
Hiljo Hillebrand, meester bakker bij Le Perron: "Voor mij betekende de nieuwe broodlijn niet alleen een zoektocht naar een nieuw broodrecept, maar ook het opzetten van nieuwe samenwerkingen met Nederlandse biologische akkerbouwers en de Limburgse molen Le Commandeur, om samen de juiste soorten graan, maling en recepten te ontwikkelen."
Vanaf 23 april ontvangen beebox abonnees de lokale broden in hun versbox. In mei introduceert beebox ook een speciaal Nederlands broodpakket. Eerder dit jaar introduceerde beebox al het beebox sap, dat het in samenwerking met lokale fruittelers zelf laat persen.
Voor meer informatie: www.beebox.nl
Abonneren
Vacatures
Gemaakt van Nederlands graan
Beebox start met eigen collectie bio-brood
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren