Vanaf deze week kiest voedselcoöperatie beebox enkel voor broden gebakken met graan van eigen bodem. Het brood bevat gegarandeerd minimaal 80% Nederlandse ingrediënten en is 100% biologisch.
Versboxen-leverancier beebox zocht samenwerking met biologische bakkerij Le Perron, die de speciale broden ontwikkelde. De nieuwe broodlijn is opvallend omdat in ons land bijna al het brood gebakken wordt van buitenlands graan.
De broden worden aan consumenten geleverd via de versboxen van beebox. Beebox was al enige tijd op zoek naar Nederlands brood vanwege haar keuze voor biologisch én lokaal assortiment.
Walter Halberstadt, directeur bij beebox: "Als beebox helpen wij actief de Nederlandse landbouw te versterken. Omdat we trouw zijn aan onze keuze voor biologisch en lokaal, signaleren we al snel ruimte voor nieuwe producten. Prachtig dat onze vraag aan Le Perron leidde tot een mooie samenwerking en een uniek nieuw soort brood."
Hiljo Hillebrand, meester bakker bij Le Perron: "Voor mij betekende de nieuwe broodlijn niet alleen een zoektocht naar een nieuw broodrecept, maar ook het opzetten van nieuwe samenwerkingen met Nederlandse biologische akkerbouwers en de Limburgse molen Le Commandeur, om samen de juiste soorten graan, maling en recepten te ontwikkelen."
Vanaf 23 april ontvangen beebox abonnees de lokale broden in hun versbox. In mei introduceert beebox ook een speciaal Nederlands broodpakket. Eerder dit jaar introduceerde beebox al het beebox sap, dat het in samenwerking met lokale fruittelers zelf laat persen.
Voor meer informatie: www.beebox.nl

Abonneren
Vacatures
- Business Development Manager – Frozen Fruits
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject