Met biologisch veggie-buffet

Fietsen voor eerlijke handel

Zondag 19 april 2015 gaat voor de 8e keer de fairtrade fietstocht door, een initiatief van de fairtrade trekkersgroepen van Puurs, Sint-Amands en Bornem. Vertrek vanaf 13:30 uur aan het gemeenschapshuis Wintam, J. Spiessensstraat 4, 2880 Hingene. Deelname is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

Voor de FairTradeFietstocht hebben de deelnemers de keuze tussen 2 routes die over Bornem, Puurs en Sint-Amands lopen. Langs de fietsroute komt men meer te weten over eerlijke handel en duurzame initiatieven in de streek. Breng een bezoekje aan de Plukboerderij 't Lekkerland en de bio-bakker 'De kers naast de taart' in Puurs. In het Hof van Coolhem vertelt een imker alles over het geheime leven van de bijen. Loop even binnen in de schuur van de Havesdonckhoeve: een waar museum van oud landbouwalaam en volkshuisraad. Ook de nieuwe kringwinkel Spoor2 in Bornem opent zijn deuren. Even verpozen kan in de stopplaatsen het Muziekcentrum vzw Worm – De Balans in Eikevliet, café Sinte Vadde in Bornem of het Jeugdhuis Den Halm in Oppuurs.Van 16:00 tot 18:00 uur is er in het gemeenschapshuis van Wintam het slotevenement. In het gemeenschapshuis zijn er infostands van Vermeiren Princeps, Vegabites, ACP Duurzame werk- en promokledij, Bioshop Bornem, Duurzaamheidsgroep Groenten en Fruit, Velt Klein-Brabant, Beyers Koffie, Transitie, Repair Café, Lets, ProMobiel en Fietsersbond Klein-Brabant. Onder muzikale begeleiding van 'Rosemary & Thyme' en 'Yves Verthongen & Jimmy van Halfzeven doenker' kan men aanschuiven aan het biologisch veggie-buffet en genieten van een (h)eerlijk drankje.

Voor meer informatie: www.puurs.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.