'Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland'

Slotavond It's the food, my friend! - 28 april

Dinsdag 28 april zal in de Rode Hoed (Amsterdam) de slotavond van de serie landbouw- en voedseldialogen 'It's the food, my friend' plaatsvinden (aanvangstijd 19:00 uur in plaats van 20:00 uur).

Grande finale: Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland
In een grande finale eindigen we met een verrassend thematisch diner. Tijdens het diner gaan jongeren die de Youth Food Academie hebben gevolgd en nu werkzaam zijn in verschillende relevante werkvelden middels een column in op de persoonlijke relevantie van de voorgaande avonden voor hun professie. De avond wordt geopend met een speech van Joszi Smeets van de Youth Food Movement en afgesloten met een slotdebat met de zaal.

De gerechten worden verzorgd door YFM koks Alice den Boer, Savannah Hagendijk, Dalila Sayd en Dionne van Zijl. Zij hebben zich daarvoor laten inspireren door de thema's van de voorgaande avonden.

Joszi Smeets, directeur YFM geeft een visie op ons toekomstige voedselsysteem. Waar gaat het heen? Waar willen we heen? Met welke dilemma's blijven we nog wel een tijdje worstelen?

Columnisten:
Lotte Huisman, junior onderzoeker landgebruik en voedselsystemen in Afrika, afgestudeerd marien biologe, YFM Academie 2014.

Bas Antonissen, varkenshouder in Brabant, op zoek naar verbinding tussen boer en burger.

Eline Veninga, mede-vormgever nieuwe trendy markthal in Den Bosch, voorheen inkoper Marqt en onderzoeker voor de NZO naar de relatie duurzaamheid/gezondheid.
 
Susanne de Boer, marktmeester Zuidermarkt, secretaris Rabobank, oud CSR adviseur Rabobank, coach YFM Academie, Raad van Advies YFM.

Hendrik Kramer, Urker krabbenvisser, vertegenwoordiger jongerennetwerk visserij.

Dessert/surprise:
Ted van den Bergh, imker en initiatiefnemer Bijenparadijs vanuit Triodos Foundation, over de honingbij, die ons de afgelopen jaren heeft wakker geschud.

Slotdebat onder leiding van Felix Rottenberg, ingeleid door statements van organisatoren Wouter van der Weijden (Stichting CLM) en Bert van Ruitenbeek (Ecominds) aan de hand van zes jaar landbouw- en voedseldialogen en een bijdrage van Dick Veerman, oprichter en redacteur van foodlog.nl over de vraag: hoe komen we verder?

Centrale vragen: wat zijn prioriteiten voor een voedselvisie en hoe kunnen we het gezamenlijke zoekproces naar een duurzaam en gezond voedselsysteem versnellen en voortzetten?

Klik hier om kaarten te bestellen.

Verslagen van voorgaande avonden via www.clm.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.