Dinsdag 28 april zal in de Rode Hoed (Amsterdam) de slotavond van de serie landbouw- en voedseldialogen 'It's the food, my friend' plaatsvinden (aanvangstijd 19:00 uur in plaats van 20:00 uur).
Grande finale: Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland
In een grande finale eindigen we met een verrassend thematisch diner. Tijdens het diner gaan jongeren die de Youth Food Academie hebben gevolgd en nu werkzaam zijn in verschillende relevante werkvelden middels een column in op de persoonlijke relevantie van de voorgaande avonden voor hun professie. De avond wordt geopend met een speech van Joszi Smeets van de Youth Food Movement en afgesloten met een slotdebat met de zaal.
De gerechten worden verzorgd door YFM koks Alice den Boer, Savannah Hagendijk, Dalila Sayd en Dionne van Zijl. Zij hebben zich daarvoor laten inspireren door de thema's van de voorgaande avonden.
Joszi Smeets, directeur YFM geeft een visie op ons toekomstige voedselsysteem. Waar gaat het heen? Waar willen we heen? Met welke dilemma's blijven we nog wel een tijdje worstelen?
Columnisten:
Lotte Huisman, junior onderzoeker landgebruik en voedselsystemen in Afrika, afgestudeerd marien biologe, YFM Academie 2014.
Bas Antonissen, varkenshouder in Brabant, op zoek naar verbinding tussen boer en burger.
Eline Veninga, mede-vormgever nieuwe trendy markthal in Den Bosch, voorheen inkoper Marqt en onderzoeker voor de NZO naar de relatie duurzaamheid/gezondheid.
Susanne de Boer, marktmeester Zuidermarkt, secretaris Rabobank, oud CSR adviseur Rabobank, coach YFM Academie, Raad van Advies YFM.
Hendrik Kramer, Urker krabbenvisser, vertegenwoordiger jongerennetwerk visserij.
Dessert/surprise:
Ted van den Bergh, imker en initiatiefnemer Bijenparadijs vanuit Triodos Foundation, over de honingbij, die ons de afgelopen jaren heeft wakker geschud.
Slotdebat onder leiding van Felix Rottenberg, ingeleid door statements van organisatoren Wouter van der Weijden (Stichting CLM) en Bert van Ruitenbeek (Ecominds) aan de hand van zes jaar landbouw- en voedseldialogen en een bijdrage van Dick Veerman, oprichter en redacteur van foodlog.nl over de vraag: hoe komen we verder?
Centrale vragen: wat zijn prioriteiten voor een voedselvisie en hoe kunnen we het gezamenlijke zoekproces naar een duurzaam en gezond voedselsysteem versnellen en voortzetten?
Klik hier om kaarten te bestellen.
Verslagen van voorgaande avonden via www.clm.nl.

Abonneren
Vacatures
- Business Development Manager – Frozen Fruits
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
'Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland'
Slotavond It's the food, my friend! - 28 april
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-05 Bio-café NH in teken van korte keten: 14 juli
- 2022-07-04 Webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken': woensdag 6 juli
- 2022-07-01 Eerste Organics Europe Youth Event: 31 augustus en 1 september
- 2022-06-29 Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag
- 2022-06-29 Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards
- 2022-06-28 Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start
- 2022-06-27 Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni