
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
'Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland'
Slotavond It's the food, my friend! - 28 april
Grande finale: Op zoek naar een voedselvisie voor Nederland
In een grande finale eindigen we met een verrassend thematisch diner. Tijdens het diner gaan jongeren die de Youth Food Academie hebben gevolgd en nu werkzaam zijn in verschillende relevante werkvelden middels een column in op de persoonlijke relevantie van de voorgaande avonden voor hun professie. De avond wordt geopend met een speech van Joszi Smeets van de Youth Food Movement en afgesloten met een slotdebat met de zaal.
De gerechten worden verzorgd door YFM koks Alice den Boer, Savannah Hagendijk, Dalila Sayd en Dionne van Zijl. Zij hebben zich daarvoor laten inspireren door de thema's van de voorgaande avonden.
Joszi Smeets, directeur YFM geeft een visie op ons toekomstige voedselsysteem. Waar gaat het heen? Waar willen we heen? Met welke dilemma's blijven we nog wel een tijdje worstelen?
Columnisten:
Lotte Huisman, junior onderzoeker landgebruik en voedselsystemen in Afrika, afgestudeerd marien biologe, YFM Academie 2014.
Bas Antonissen, varkenshouder in Brabant, op zoek naar verbinding tussen boer en burger.
Eline Veninga, mede-vormgever nieuwe trendy markthal in Den Bosch, voorheen inkoper Marqt en onderzoeker voor de NZO naar de relatie duurzaamheid/gezondheid.
Susanne de Boer, marktmeester Zuidermarkt, secretaris Rabobank, oud CSR adviseur Rabobank, coach YFM Academie, Raad van Advies YFM.
Hendrik Kramer, Urker krabbenvisser, vertegenwoordiger jongerennetwerk visserij.
Dessert/surprise:
Ted van den Bergh, imker en initiatiefnemer Bijenparadijs vanuit Triodos Foundation, over de honingbij, die ons de afgelopen jaren heeft wakker geschud.
Slotdebat onder leiding van Felix Rottenberg, ingeleid door statements van organisatoren Wouter van der Weijden (Stichting CLM) en Bert van Ruitenbeek (Ecominds) aan de hand van zes jaar landbouw- en voedseldialogen en een bijdrage van Dick Veerman, oprichter en redacteur van foodlog.nl over de vraag: hoe komen we verder?
Centrale vragen: wat zijn prioriteiten voor een voedselvisie en hoe kunnen we het gezamenlijke zoekproces naar een duurzaam en gezond voedselsysteem versnellen en voortzetten?
Klik hier om kaarten te bestellen.
Verslagen van voorgaande avonden via www.clm.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie
- 2023-05-16 Sustainable Foods Summit over natuurvriendelijke voedingsmiddelen: 15 en 16 juni
- 2023-05-16 Twee bio-melkveebedrijven doen mee aan Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-16 Workshop 'Indrukwekkende Sojaboon': 13 juni 2023
- 2023-05-16 Voorjaarseditie Biovelddag op Proefbedrijf Biologisch Landbouw van Inagro: 28 juni
- 2023-05-12 Natexpo Awards: twee nieuwe categorieën
- 2023-05-11 Biologische molen doet mee aan Nationale Molendag op 13 mei
- 2023-05-10 Boekpresentatie Michiel Rietveld: 12 mei
- 2023-05-10 Organic Food Conference 2023: 22 en 23 mei in Sansepolcro (Italië)