Nieuwe Vakbeurs Foodspecialiteiten: 29-30 september 2015

Op dinsdag 29 september en woensdag 30 september vindt in Expo Houten de 26e Vakbeurs Foodspecialiteiten plaats, de beurs met het grootste aanbod van Nederland voor de detailhandel van binnenlandse en buitenlandse kazen en delicatessen. De beurs is beide dagen geopend van 13:00 tot 22:00 uur.

Vele exposanten en producenten tonen hun producten en diensten tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer is een keur aan kaas, delicatessen, wijn, bonbons, koffie en thee, biologische en streekproducten, vlees, patés, broodwaren, oliën, verpakkingsmateriaal en winkelinrichting te vinden. Kortom alle producten en materialen die nodig zijn om een foodspecialiteitenwinkel te exploiteren. "Voor winkeliers een uitstekende gelegenheid om informatie, innovatie en inspiratie op te doen om de winkel aan te passen aan het zich wijzigende consumentenpatroon. Ook is er voldoende gelegenheid om met collega-winkeliers ervaringen uit te wisselen", aldus Joop Goossens, directeur van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland en organisator van de beurs.Vele nationaliteiten producten en standhouders

Deze editie van de Vakbeurs worden foodspecialiteiten uit een groot aantal landen verwacht. Dit begint uiteraard met producten uit de directe omgeving (streekproducten uit verschillende regio's in Nederland), maar ook vele producten van over de grens: Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Hongarije, Denemarken, Zweden, Chili, Argentinië en Zuid-Afrika vormen slechts een greep uit het totale aanbod; België is dit jaar zelfs bezig met de organisatie van een eigen marktplein op deze beurs.

Sprankelende beurs

De edities 2013 en 2014 waren al meer dan 15% groter dan de edities in de daarvoor liggende jaren, maar ook in 2015 zal deze groei doorzetten. Op basis van het aantal voorinschrijvingen kan nu al geconcludeerd worden dat de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2015 niet alleen groter zal zijn dan de voorgaande edities, maar ook een breder assortiment zal bieden voor de belangstellenden. Als we de voorspellingen van Foodtrends in 2015 mogen geloven zit er een groeipotentieel bij de speciaalzaken in koffie en thee, biologische producten, friandises, champagnes en wijnen, charcuterieproducten en food-gerelateerde cadeauverpakkingen en –producten. De organisatie nodigt derhalve met name ook leveranciers in die product categorieën uit om zich in te schrijven voor de Vakbeurs Foodspecialiteiten van 2015.Unieke combinatie vakbeurzen

Tegelijk met de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt in dezelfde accommodatie (Expo Houten) ook de Vakbeurs AGF Detail plaats. Deze twee vakevenementen sluiten naadloos op elkaar aan en bieden de standhouders én de bezoekers de mogelijkheid om een nog bredere doelgroep te ontmoeten.

Het publiek

Samen met de gelijktijdig georganiseerde AGF Detail bezochten afgelopen jaar bijna 5500 branchegenoten de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Deze bezoekers bestonden uit met name: zelfstandige ondernemers en hun medewerkers, inkopers, chefkoks, F&B-managers, versmanagers, bedrijfsleiders, filiaalmanagers. 96% beoordeelden de kwaliteit van de afgelopen beurs goed tot zeer goed. Opmerkelijk hierbij is dat 40% van de bezoekers uitsluitend deze vakbeurs bezoeken. De reden van het bezoeken van de Vakbeurs is grotendeels: het zoeken van nieuwe producten en diensten (80%), het opdoen van ideeën voor de eigen winkel (75%), het oriënteren op (nieuwe) leveranciers (70%) en het ontmoeten van en praten met collega's (60%).

Noviteiten

De producten en concepten die gepresenteerd worden zijn exclusief, trendsettend, van bijzondere smaak en vernieuwend. Alle bezoekers kunnen op deze vakbeurs ideeën opdoen om in hun eigen winkel of in de gastronomie te gebruiken. De producenten en leveranciers zullen nieuwe producten (die na 1 januari 2015 zijn geïntroduceerd) selecteren en aanmelden voor de Noviteitenprijs. Deze producten worden op één plek op de beurs in een speciale Noviteitenstand getoond. Op dinsdag 29 september zal een vakkundige jury haar oordeel geven en de beste noviteit van de beurs bekend maken.

Nationaal Nederlands Kaaskeur Concours

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt in een aparte ruimte op de eerste etage het Nationaal Nederlands Kaaskeur Concours (NNKC) plaats. In 2014 kregen ruim 400 deelnemers tien kaasmonsters te proeven, die zij zo nauwkeurig mogelijk dienden te benoemen. Ook dit jaar zijn er voor de beste keurders bronzen, zilveren en gouden medailles in de categorieën industrie, handel en detailhandel. De overall winnaar krijgt de prestigieuze 'Gouden Kaasboor' uitgereikt.

Inspiratiekeuken

Tijdens de beurs worden verschillende demonstraties worden gegeven in een keuken op de beursvloer. Een aantal deskundigen tonen de toepassingsmogelijkheden van een groot aantal producten van de beurs. Ook worden vele presentatie- en workshopmogelijkheden getoond, waarmee de winkelier zijn klanten kan bedienen of waarmee hij/zij ideeën kan opdoen voor in de eigen winkel (of keuken). Het programma zal later bekend gemaakt worden.

Informatie

Voor meer informatie belt u met Joop Goossens, directeur van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0348 419771 of 06 53693301 (e-mail: j.goossens@vakcentrum.nl). Meer informatie over de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt u verder op de website www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven