Dubbele kiwi's van familiebedrijf Ceglia bij Estafette

Bij Estafette zijn deze week de dubbele kiwi's van Demeter kwaliteit in de aanbieding. Achter deze kiwi's zit een bijzonder verhaal, zo valt er te lezen op de website van Estafette: De dubbele kiwi's komen van het Italiaanse familiebedrijf Ceglia. Carlos Giudicepietro's moeder en stiefvader begonnen in 1980 met de kiwiteelt. Na het overlijden van zijn stiefvader zetten Carlos en zijn moeder het bio-dynamische bedrijf samen voort.

De dubbele kiwi's groeien aan dezelfde plant als de gewone ovale kiwi's. Ze ontstaan uit de bevruchting van bloemetjes die wat te dicht op elkaar groeien.



Bij Ceglia worden altijd eerst de normale kiwi's geplukt, pas daarna zijn de dubbele aan de beurt. Hierdoor kunnen ze beter afrijpen en hebben ze een zoetere smaak. Een tip van de teler: "De zoete vruchtsmaak combineert geweldig met zoute ham."

Voor meer informatie: www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven