Mongozo Buckwheat White verkozen tot Lekkerste Aspergebier 2015

Mongozo Buckwheat White is verkozen tot Lekkerste Aspergebier van 2015. Tijdens de tweede editie van de wedstrijd Lekkerste Aspergebier proeft een onafhankelijke jury blind alle ingezonden bieren in combinatie met asperges. Zij zoeken naar een begeleidend bier dat evenals asperges zachte smaken combineert met een lichtzoete bitterheid.

Deze verkiezing heeft als doel om bier als begeleidende drank bij asperges te promoten en verkiest bierstijlen die in combinatie met een klassiek aspergegerecht een perfecte combinatie vormen. De organisatie ligt in handen van Bier & Gastronomie in samenwerking met Hap&Tap Magazine.

Jan Fleurkens, directeur Mongozo: "We hebben jaren gewerkt aan de receptuur van de Mongozo Buckwheat White dat sinds eind 2014 op de markt is. Zelf was ik vanwege het zachte karakter door het gebruik van de boekweit erg overtuigd van een mooie combinatie met asperges. We zijn natuurlijk trots dat we uit alle inzendingen verkozen zijn tot lekkerste aspergebier 2015." Mongozo Buckwheat White is biologisch, glutenvrij en fairtrade gecertificeerd bier.De jury roemde de milde bittere hopsmaak in Mongozo Buckwheat White, en het verfrissende citrusachtige karakter in de nasmaak. "De nasmaak doet ergens denken aan mandarijntjes en gaat harmonieus samen met de zachtbittere en zoetige smaak van de asperges. Een geweldige begeleider bij een klassiek aspergegerecht", aldus de jury. In 2014 werd Urthel Saisonnière (6% Vol.) verkozen tot Lekkerste Aspergebier van 2014.

Bier-spijscombinatie opkomend fenomeen

Foodpairing; ofwel het combineren van gelijkaardige smaakelementen in gerechten en bier zijn een onuitputtelijk bron van inspiratie. De diversiteit in smaken (aroma's) in verschillende biersoorten zijn erg groot. Het adviseren aan tafel of een bieradvies bij specifieke gerechten, is momenteel ook in de Nederlandse horeca een opkomend fenomeen. De aanwezigheid van koolzuur in bier is een groot voordeel ten opzichte van andere begeleidende dranken, want dit zorgt voor verfrissing van het smaakpalet. Het scrubt als het ware de smaakpapillen, zodat deze weer klaar zijn, voor de volgende smaaksensatie.

Mongozo Buckwheat White

Mongozo Buckwheat White is wereldwijd het eerste biologische, glutenvrije en fairtrade gecertificeerde witbier op basis van boekweit. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen. Het bier bevat 4,8% volume alcohol.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994. In september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Dit pils heeft al drie jaar op rij de World Beer Award gewonnen voor beste glutenvrije pils. Na jaren van ontwikkeling is daar in november 2014 een witbier aan toegevoegd. Naast deze twee bieren bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken: Mango, Banaan, Kokosnoot en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. Alle bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

Voor meer informatie: www.lekkersteaspergebier.nl en www.mongozo.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.