Veel belangstelling voor koeiendans bij Obio

"De kalfjes blijven vaak wat verdwaasd achter in de stal"

Onder grote belangstelling gingen op zondag 12 april de deuren van de stal bij de familie Oosterhof in Drachten open. "Ondanks dat sommige boeren ons willen doen geloven dat de koeien liever binnen zijn, waren de koeien in een mum van tijd buiten in de wei. De kalfjes die tot een leeftijd van 3 maanden in de kudde lopen, hadden iets meer tijd nodig om buiten te komen; zij zijn in de winter geboren en voor hen was dit dus de eerste keer", vertelt boer Durk Oosterhof van boerderij Obio.

Hij vervolgt: "Als de koeien allemaal naar buiten gaan, blijven de kalfjes vaak wat verdwaasd achter in de stal. Pas later als de moeder weer binnen komt om het kalf te zogen, is het moment dat ook de kalveren daarna mee naar buiten komen."


Meteen na het openen van de deuren, 'dansen' de koeien naar buiten.

Het is inmiddels al weer voor het tiende jaar dat er op het bedrijf een koeiendans wordt georganiseerd. Jaarlijks komen er een paar honderd mensen de koeiendans bekijken.

Voor meer informatie:

Durk Oosterhof
Obio
It Súd 53
9203 TC Drachten
0512 545571
06 41161719
info@obio.nl
www.obio.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.