Studente wil biologische patisserie verder ontwikkelen

Zilver voor stagiaire bio-bakkerij Driekant op NK Bakkerij

De 21-jarige Jacintha Opstal-Dees uit Warnsveld heeft de tweede prijs gewonnen op de Nederlandse kampioenschappen Bakkerij, die op woensdag 8 april plaatsvonden. Jacintha heeft zich gekwalificeerd tijdens de regionale vakwedstrijden in de categorie Patisserie. Als alles mee zit, haalt ze eind van het schooljaar haar diploma van de BBL-opleiding Patissier op het ROC van Twente.

Ambitieus

Jacintha was zo gebrand op een titel dat ze zelfs op haar vrije (maan)dag trainde in de bakkerij van haar school. Ze vindt het belangrijk om steeds beter te worden binnen haar vakgebied en zichzelf te ontwikkelen. Daarom deed ze ook mee aan deze wedstrijd. En steeds beter worden, doet ze ook bij de biologische brood- en banketbakkerij Driekant in het centrum van Zutphen, waar ze het praktijkgedeelte van de opleiding volgt. Zo heeft ze bijvoorbeeld het gebakje van de maand geïntroduceerd dat ze elke maand zelf bedenkt en ontwikkelt. Ambitieus en innovatief, maar vooral ook helemaal #Selfmade.


Jacintha in actie.

Opdracht

Tijdens dit kampioenschap moesten de deelnemers, binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers, verschillende producten maken. De patissiers zijn aan de slag gegaan met een bonbonnière (een eetbare chocoladeverpakking, die gevuld kan worden met bonbons), drie gelijke marsepein mens- of stripfiguren en 12 dezelfde luxe koekjes. Alle producten moesten van begin tot het eind op de wedstrijdvloer gemaakt worden. Zowel op school als op haar werk kreeg ze veel support om zich voor te bereiden.

Biologisch

Volgens Jacintha is biologische patisserie nog niet heel ver ontwikkeld. Ze ziet het als haar roeping om dit verder uit te werken. Er wordt in biologisch echt vanuit de grondstoffen gewerkt. Om een statement te maken, maakte ze ook een biologisch product tijdens het NK, dat voldoet aan het biologische keurmerk Skal.

Stichting Jeugdvakwedstrijden

De vakwedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Doel van deze wedstrijden is om de mbo-studenten in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met anderen. Deze stichting organiseert jaarlijks vakwedstrijden in zes regio's, verdeeld over verschillende klassen, gevolgd door de finalewedstrijd om het Nederlands Kampioenschap (www.jeugdvakwedstrijden.nl).

Voor meer informatie: www.rocvantwente.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.