BakfietsTreffen 2015: 19 april in Nijmegen

Zondag 19 april organiseren Fietsdiensten.nl en Gloedcommunicatie samen het BakfietsTreffen 2015. Dit bakfietsfestival vindt plaats op het terrein van Cultuurspinnerij de Vasim te Nijmegen. Particulieren en bedrijven met of zonder bakfiets zijn van harte welkom om naar de Vasim te komen. Het BakfietsTreffen begint om 13:00 uur.

Op zondag 19 april is de publieksmarkt voor iedereen die bak- en transportfietsen leuk vindt. De toegang is gratis. Ontwerpers, producenten en dealers uit allerlei landen zullen hier hun producten presenteren. Er wordt een grote ruimte vrijgehouden om de bak- en transportfietsen te kunnen uitproberen. Net als vorig jaar ligt de nadruk op bak- en transportfietsen voor zakelijk gebruik. Daarnaast zal er aandacht zijn voor familiebakfietsen en meerpersoonsfietsen. Dit jaar zal er ook een aantal aanbieders van aangepaste fietsen voor mensen met beperkingen met een stand aanwezig zijn. Er zijn diverse leuke activiteiten speciaal voor kinderen, zoals 'de Dieromdom' en 'Fiets je Schilderij'.

Ook dit jaar zullen er zelfbouwers aanwezig zijn met klassieke en innovatieve eigen bakfietsen. 'Op vuur en vlam' neemt de catering weer voor zijn rekening met 'Il forno mobile', de pizza-oven-bakfiets, met de Grill & Bakfiets, de Frietfiets, Juice on Wheels en verschillende andere culinaire bakfietsen. Het wordt weer mooi.

De deelnemers staan op deze pagina. Heb je zelf een bakfiets, kom dan op de bakfiets.

NK Slowbiking Battle

Tijdens het BakfietsTreffen vindt de NK Slowbiking Battle plaats en speciaal voor het Cargo Bike Festival wordt een wedstrijd 'SlowCargobiking' georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

Bakfiets Parade

Het BakfietsTreffen start met een Bakfiets Parade door Nijmegen. Om 12:00 uur start de bakfietstocht vanuit de Grote Markt (voor De Waag). U kunt met uw bakfiets meerijden in de stoet die eerst een ronde maakt door het centrum en vervolgens via de Parkweg en de Weurtseweg koers zet richting de Vasim. Deelname aan de Bakfiets Parade is op eigen risico en de verkeersregels dienen in acht te worden genomen. Vorig jaar namen een 100-tal bakfietsen deel:Nieuwste bakfietsen

Bij het BakfietsTreffen zijn de nieuwste modellen bakfietsen, transportfietsen en fietstrailers te bewonderen van bekende producenten en dealers uit Nederland en een groot aantal andere Europese landen. Op het probeerparcours kunt u de verschillende modellen. Ook kunt u genieten van het vakmanschap van de zelfbouwers die aanwezig zijn met door henzelf gebouwde of gerestaureerde bakfietsen.

Fietsexcursie

Onder leiding van Sjors van Duren, provincie Gelderland, vindt een fietsexcursie plaats, over het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. Sjors van Duren zal het een en ander vertellen over de totstandkoming van het RijnWaalpad. De fietsexcursie start om 13:30 uur bij de Vasim en zal ongeveer drie uur duren.

Kevin J. Krizek, professor Univ. of Colorado Boulder en Radboud Universiteit – die daags ervoor op de Conferentie van het International Cargo Bike Festival 2015 spreekt - zal mogelijk een deel van deze excursie meefietsen.

Waar en wanneer

Het BakfietsTreffen vindt plaats bij Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41 te Nijmegen op zondag 19 april 2014 van 13:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie over het International Cargo Bike Festival kijkt u op www.bakfietstreffen.nl. Bezoek ook de Facebook-pagina van The Happy Cargobiker.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.