Meerderheid Duitsers ziet bio-levensmiddelen niet als gezonder

Het is een wijdverbreide opvatting: biologische levensmiddelen zijn gezonder dan gewone levensmiddelen. Niet alle Duitsers willen hier echter helemaal in geloven. Een meerderheid van hen denkt namelijk dat biologische levensmiddelen helemaal niet gezonder zijn, zo is de uitkomst van een actuele enquête gehouden door meningsonderzoeksinstituut Emnid, in opdracht van de Duitse krant 'Bild'.

Van de ondervraagden gaf 53 procent aan dat zij denken dat biologische levensmiddelen niet beter zijn dan levensmiddelen zonder bio-keurmerk. En 43 procent denkt dat dat wel zo is. Bij vrouwen is de acceptatie van biologische levensmiddelen daarbij groter (47 procent) dan bij mannen (40 procent).

Desondanks geven de Duitsers steeds meer geld uit aan biologische levensmiddelen. In het afgelopen jaar stegen de uitgaven van de Duitse huishoudens aan biologische kost met 4,8% naar bijna 8 miljard euro. Duitsland is daarmee na de VS de op één na grootste markt voor biologische levensmiddelen ter wereld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.