Piet Paulusma geeft inzicht in 'zonnepanelenweer'

Weerman Piet Paulusma en zonne-energie aanbieder enie.nl sluiten een samenwerking om gezamenlijk inzicht te geven in de mogelijkheden van zonne-energie. De relatie tussen het weer en de opbrengst van zonnepanelen zijn sterk aan elkaar verbonden. enie.nl zal in samenwerking met Piet Paulusma wekelijks een zonne-energie weerbericht uitzenden. Op deze manier willen beide partijen de onwetendheid over de werking van zonne-energie en de te verwachten opbrengsten wegnemen.

"Het zelf opwekken van energie middels zonnepanelen heeft vele voordelen waardoor duizenden huishoudens maandelijks met veel enthousiasme en de nodige verwachtingen overstappen op zonne-energie. Echter, door producten van mindere kwaliteit, onwetendheid en een onvolledig advies ligt de teleurstelling over de opbrengsten op de loer. Al tijden staat enie.nl bekend om haar persoonlijke advies, Europese producten en gegarandeerde opbrengst. Het is onze verantwoordelijkheid om mensen goed te informeren over de mogelijkheden en de onwetendheid weg te nemen", aldus Patrick van der Meulen, initiatiefnemer van enie.nl.


Patrick van der Meulen en Piet Paulusma.

In de zoektocht om invulling te geven aan deze verantwoordelijk kwam enie.nl al snel bij Piet Paulusma terecht. "enie.nl wil graag samen met een toegankelijk en betrouwbaar persoon op te trekken die deze boodschap, samen met ons, kan overdragen. Piet Paulusma is daarvoor de uitgelezen persoon. Dit vanwege zijn ruime ervaring en bekendheid in de meteorologie, en daarmee de sterke link met zonne-energie. Dit alles in samenhang met zijn natuurlijke en oprechte persoonlijkheid waardoor hij in heel Nederland zo wordt gewaardeerd", licht Patrick de samenwerking verder toe. Vanwege Piet Paulusma's hoge bekendheidspercentage hoopt enie.nl dat de boodschap kan worden versterkt.

Piet Paulusma geeft aan dat er een sterke relatie is tussen zonne-energie en het weer. "Steeds meer huishoudens wekken stroom op met zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt voor het grootste deel beïnvloed door het weer. Via mijn meteorologische data en kennis kan ik de gevolgen van het weer op de opbrengst duidelijk aangeven." Piet geeft ook aan waarom hij voor enie.nl kiest. "Er zijn ruim duizend aanbieders van zonnepanelen maar ik verbind me aan enie.nl omdat het een organisatie is met een enorme ambitie en potentie. Zij hebben zich de afgelopen tijd
bewezen als een kwalitatieve en betrouwbare organisatie in deze dynamische markt. Ik ben overtuigd van de visie van enie.nl en wil graag hun boodschap doorgeven. Ik kijk er naar uit om mensen te informeren en bewust te maken van de voordelen van zelf opgewekte energie." Piet Paulusma zal wekelijks een video maken met een voorspelling van het weer van die specifieke week. Daarin zal ook een uitleg worden gegeven over de invloed van het weer op de zonnepanelen. Verder wordt er tijdens deze filmpjes stil gestaan bij de verschillende vormen van kwaliteit en de vraagtekens die gezet kunnen worden bij bepaalde beloftes in de markt. De inhoud zal vanaf medio april te zien zijn via de digitale kanalen van enie.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.