BioForum Vlaanderen:

"Mestactieplan V brengt bio-landbouw in gevaar"

Het nieuwe Mestactieplan dreigt bio-landbouw in sommige delen van Vlaanderen onmogelijk te maken, hiervoor waarschuwt BioForum Vlaanderen op de website. De organisatie roept op om te helpen om dit te voorkomen. Het mestprobleem is in Vlaanderen al jaren één van de meest prangende milieuproblemen. Ondanks verschillende actieplannen blijft het probleem in de regio hardnekkig. Daarom is er nu het vijfde Mestactieplan (MAP V).

Maar het voorstel voor het vijfde mestactieplan zoals het nu op tafel ligt, zorgt er voor dat verschillende bio-boeren niet meer aan een duurzame landbouw kunnen werken. Nochtans is mest een essentiële schakel in de ecologische, regionale kringloop. Wat het precieze probleem is, lees je hier.

Wat kan jij doen?

Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek, dat je hier vindt. Iedereen (boer, maar ook burger) kan tot en met 4 mei zijn mening geven over het huidige voorstel. BioForum roept iedereen op om dat ook daadwerkelijk te doen. Het gaat om complexe materie, maar om het je makkelijk te maken, kan je onze feedback als basis gebruiken en die eventueel nog aanpassen: zie het document dat je hier kan downloaden.

Surf dus naar het openbaar onderzoek, vul je contactgegevens en kopieer dan per categorie de opmerkingen zoals je die op het document vindt. Als je hier vragen over hebt, mag je altijd contact opnemen met beleidscoördinator Esmeralda Borgo.

Bron: BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.