onoff spices! introduceert biologische sojasauzen

Met de nieuwe biologische Thaise zoete en zoute sojasaus introduceert onoff spices! opnieuw twee producten die onmisbaar zijn in elke Aziatische keuken. Naast de door onoff spices! al eerder geïntroduceerde 100% natuurlijke Thaise vissaus en oestersaus, is ook sojasaus één van de meest elementaire smaakmakers in de Thaise keuken. Het wordt gebruikt bij het bereiden van roerbakmaaltijden, het is een goede basis voor marinades, en het is een populaire dipsaus.

Van China en Japan tot Maleisië en Indonesië, in vrijwel elk Aziatisch land wordt sojasaus gebruikt. 'De' sojasaus bestaat niet, want er is een bijna oneindige variatie aan soorten. In China wordt vaak onderscheid gemaakt tussen lichte en donkere sojasaus. Lichte sojasaus is bedoeld als zoute smaakmaker, terwijl donkere sojasaus voornamelijk een kleurversterker is. In Indonesië wordt sojasaus juist meestal gebruikt als zoete smaakmaker, bij ons beter bekend als ketjap.



Bij de Thaise sojasauzen (sie iew) is de invloed van zowel het noordelijk gelegen China als het zuidelijk gelegen Indonesië duidelijk waar te nemen. De zoute sojasaus (sie iew khao, oftewel lichte sojasaus) wordt als smaakversterker gebruikt en kan als vervanging dienen van zout of vissaus. Het is ook populair als dipsaus, bijvoorbeeld voor dim sum, of bij gekookte eieren. Zoete sojasaus (sie iew waan, oftewel ketjap) is veel dikker van structuur en (uiteraard) zoet van smaak. Het is geschikt om in te marineren, met name voor barbecuegerechten. Ook wordt het als smaakmaker gebruikt bij bijvoorbeeld pad thai, gebakken rijst en pad sie iew. Dit laatste is het meest bekende Thaise sojasaus-gerecht, waarbij vlees, groenten en brede rijstnoedels worden geroerbakt met sojasaus.

Biologisch en 100% natuurlijk

Zoals bij alle producten van onoff spices! bevatten ook de nieuwe sojasauzen geen kunstmatige geur-, kleur-, of smaakstoffen. Zowel de zoete als de zoute sojasaus worden gemaakt van (niet-genetisch gemodificeerde) gefermenteerde sojabonen, rijst, rietsuiker, zout en water. Bij de zoete sojasaus wordt ook nog biologische rietsuikersiroop toegevoegd, waardoor de zo kenmerkende stroperige structuur en zoete smaak ontstaat. Omdat bij de bereiding rijst is gebruikt in plaats van tarwe, zijn ook deze sauzen glutenvrij. En net zoals bij alle producten van onoff spices! wordt ook in deze sauzen alleen ongeraffineerde, niet-gekristalliseerde, biologische rietsuiker verwerkt.

Vegetarische vervanging voor oestersaus en vissaus

Ook voor vegetariërs en veganisten is de introductie van deze twee sauzen goed nieuws. In veel Aziatische recepten wordt namelijk vaak oestersaus of vissaus gebruikt om het gerecht verder op smaak te brengen. De zoete sojasaus is een prima vegetarische vervanger voor de oestersaus. De zoute sojasaus is heel geschikt als vervanger voor de vissaus.

Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! en chef Thaise keuken, presenteert met trots de twee nieuwe sojasauzen: "Met de introductie van deze twee nieuwe producten wordt het assortiment van onoff spices! steeds completer. De Thaise keuken heeft een aantal basissmaken, dat terug te vinden is in onder meer onze chilisaus, ananas-azijn, vissaus en oestersaus, en nu ook in onze sojasauzen, die daarom absoluut thuishoren in het keukenkastje van iedere Thaise chef."

De zoete en zoute sojasaus van onoff spices! is te koop in alle filialen van Marqt. Winkeliers kunnen vanaf 18 mei 2015 terecht bij Natudis. Rechtstreeks bestellen bij onoff spices! kan ook altijd.

Voor meer informatie: www.onoffspices.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven