Ook op bezoek bij Rob van Paassen

Kennisuitwisseling tussen bio-telers bij Pieter de Vogel

Robert van Appeldoorn doet op de website van LTO Glaskracht Nederland verslag van een bijeenkomst met een groep bio-telers op het bedrijf van Pieter de Vogel in Rotterdam. Daarna gingen de telers op bezoek bij Rob van Paassen:

Uitwisseling biologische teeltkennis
De bijeenkomst van de groep biologische telers afgelopen woensdag 1 april toonde wederom aan dat professionele kennisdeling van de biologie belangrijk is om het succes in de teelt te vergroten. Het bezoek op het bedrijf van Pieter de Vogel liet een diversiteit aan paprika, komkommer en tomaten zien.

Het vergaren en toepassen van de juiste compost, bodembewerking, rassoorten, klimaatinstellingen en biologische bestrijding vraagt om kennisuitwisseling en uiterste waakzaamheid. Ook het vervolgbezoek bij Rob van Paassen met de teelt van paprika en pepers bevestigt de professionaliteit die de kwekers in het biologisch telen steken. Een verdere verdieping in de kennis van het biologisch telen wordt opgestart door het LBI, waarmee LTO Glaskracht Nederland samen optrekt in bijeenkomsten. In deze verdieping spelen duurzaamheidsthema's uiteraard een belangrijke rol.

Andre van der Wurff (Wageningen UR Glastuinbouw) gaf in zijn presentatie tijdens de bijeenkomst aan dat bodemweerbaarheid een belangrijk aspect gaat worden door juiste composttoepassing. Ook het onlangs geïntroduceerde middel Serenade van Bayer Crop Science werd duidelijk gepresenteerd door Jan Hulst waarbij ruim kennis kon worden genomen van de samenstelling van het nieuwe middel en de uitslagen van de proeven van dit middel.

Voor meer informatie: www.ltoglaskrachtnederland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.