Franse daken voortaan bedekt met planten of zonnepanelen

Daken van nieuwe gebouwen in commerciële zones in Frankrijk moeten voortaan deels bedekt worden met planten of met zonnepanelen. Dat staat in een nieuwe wet die 19 maart goedgekeurd is.

Een groen dak heeft een isolerend effect, waardoor er in de winter minder energie nodig is om de gebouwen op te warmen en in de zomer om een gebouw af te laten koelen. De groene daken vangen ook regenwater op, wat problemen met de afvoer helpt te verminderen. Bovendien bevordert het de biodiversiteit en geeft het meer plaats aan vogels om de 'stedelijke jungle' te overleven.De uiteindelijke wet is beperkter van omvang dan uit de initiële gesprekken met Franse milieu-activisten bleek. Zij wilden dat de groene daken de hele oppervlakte op alle nieuwe gebouwen zou gaan bedekken. Uiteindelijk is de wet alleen van toepassing voor commerciële gebouwen. Bovendien krijgen ze de keuze om het dak te bedekken met planten of zonnepanelen te installeren om elektriciteit op te wekken.

Groene daken zijn populair in Duitsland en Australië. In het Canadese Toronto is in 2009 al een wet aangenomen die groene daken verplicht maakt op alle industriële en residentiële gebouwen.

Bron: The Guardian

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.