David Rubio Velázquez van Ramamy Organics (Mexico):

"Steeds meer vraag naar biologische Fair Trade bananen"

"De Fruit Logistica liet zien dat de vraag naar biologische bananen geleidelijk is overgegaan naar biologische Fair Trade bananen. Er zitten veel eisen aan dit soort fruit, en het is duurder, want het label garandeert dat de gemeenschappen er ook wat aan verdienen", zegt David Rubio Velázquez, van Ramamy Organics.


David Rubio Velázquez, Joaquin Velázquez Moreno en Miguel Rubio Velázquez, van Ramamy Organics uit Mexico.

De verandering in de vraag wordt uiteraard weerspiegeld in de prijzen. "In Europa zijn de verschillen significant, dat wil zeggen: 11,50 euro voor een 18,5 kilo doos van biologische bananen en 12,80 euro voor een doosbiologische Fair Trade bananen", stelt Velázquez. "We zijn van plan om Fair Trade-gecertificeerd te worden, maar het is noodzakelijk om te begrijpen dat de situatie in Mexico anders is dan in Peru; een pionier op het gebied van Fair Trade bananen. Het model is dat van kleine producenten met twee of drie hectare, die groepen vormen om een ​​exporteerbaar aanbod te hebben, terwijl hier de plantages veel groter zijn", zegt Velázquez.

Hij benadrukt dat, terwijl de vraag is gedaald, er geen problemen zijn op de fruitmarkt. In 2016 zullen naar verwachting veel Europese klanten biologische bananen met Fair Trade label willen, waardoor ze een marktaandeel van 70% hopen te bereiken.Een groeiend bedrijf

"Het bedrijf is opgericht door mijn grootvader in de jaren zeventig met de handel in conventionele bananen op de binnenlandse markt. Al in het jaar 2000 zijn we gestart met de export via een Amerikaans bedrijf. De afgelopen vijf jaar hebben wij zelfstandig geëxporteerd naar Europa", aldus Velázquez.

Ramamy produceert sinds 2002 uitsluitend biologische bananen. De plantages bevinden zich in Cerro de Ortega, een strategische locatie, op slechts een uur rijden van de haven van Manzanillo, de grootste van het land.

"We genieten van een droog klimaat. We zitten praktisch op zeeniveau en de bodem is echt goed", stelt Velázquez.


Ramany bezit een areaal van 300 hectare.

Het bedrijf exporteert wekelijks vier containers naar de Europese markt, maar het heeft plannen om dat cijfer te vermeerderen in 2015. "We overwegen om Europa onze belangrijkste markt te laten zijn, tot vorig jaar, maar momenteel exporteren we tien containers per week naar de VS."

Voor meer informatie:

David Rubio Velázquez
Ramany
T: +52 31 2323 4737
M: +52 33 1600 0820
david@ramamy.com.mx
www.ramamy.com.mx

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.