Bio-eieren: +15,8%

83% van Britse huishoudens koopt bio-producten

De Britse Soil Association maakte eerder dit jaar al bekend dat de verkoop van bio-producten in 2014 met 4% gestegen is. De omzet bereikte in totaal £1,86 miljard en is hiermee weer terug op het niveau van 2009. Bijna een derde (29%) van de Britse consumenten zoekt naar ethisch geproduceerde en milieuvriendelijke producten en meer dan twee derde (68%) kiest voor biologische producten om de lokale boeren en telers te ondersteunen. De biologische sector helpt consumenten bij het maken van milieuvriendelijke en duurzame keuzes. Door meer dan 83% van de Britse huishoudens werd in 2014 biologische producten gekocht.

Uit feedback van retailers blijkt dat het winkelend publiek in het Verenigd Koninkrijk steeds gezondheidsbewuster wordt en dat biologische producten antwoorden bieden op vragen over de kwaliteit van levensmiddelen en de herkomst.De verkoop van biologische eieren en gevogelte stegen met 15,8 en 8,2 procent, terwijl de conventionele omzet met respectievelijk 6,2 en 3,3 procent daalde. Ook voor andere producten zijn sterke stijgingen genoteerd, terwijl de niet-biologische verkoopcijfers daalden. De omzet in vers biologisch fruit steeg met 6,4%, thee met 13,7%, granen met 4,2% en koekjes met 7,2%. De verkoop van biologische groenten daalde met 2%, maar daarbij moet opgemerkt worden dat de niet-biologische omzet vijf maal zo hard kelderde.

Er is ook een aanzienlijke groei van biologische voeding in de catering genoteerd (13,6%), als gevolg van de dynamische groei van de 'Soil Association's Food for Life
Catering Mark' in scholen, werkplekken en ziekenhuizen. De markt hierdoor voor het eerst uit boven £1 miljoen per week en eindigde op een waarde van £55,8 miljoen. De textielmarkt groeide met 3,4% en de gezondheid- en verzorgingssector met 20%.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.