Italië: 220.000 mensen werkzaam in biologische sector

Eerder werd al gemeld dat de binnenlande consumptie van biologische producten in Italië in 2014 met 8 procent toegenomen is tot 2,6 miljard euro. Dit werd gemeld door FederBio, de Italiaanse vereniging voor biologische en biologisch-dynamische boeren. Er zijn ongeveer 220.000 mensen werkzaam in de Italiaanse biologische sector. De gemiddelde leeftijd van de bio-boeren ligt in Europa gemiddeld lager dan van de conventionele boeren (61,3 procent van bio-boeren in Europa is jonger dan 55 jaar, tegenover 44,2 procent van de conventionele boeren). Dat is ook in Italië het geval.

Het profiel van de bio-consument bleef volgens FederBio hetzelfde als in de afgelopen jaren: een inwoner in het Noordwesten of Noordoosten van Italië; wonend in het grootstedelijk gebied en middelgrote centra; huishouden bestaande uit een gering aantal; middelhoge sociaal-economische klasse; onderwijs middelhoog.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.