Regionaal
Naast gezond en duurzaam is regionaal binnen SAB een bewuste keuze, zegt Judith Veerman, productmanager SAB. "In elke regio gaan we op zoek naar de lekkerste producten uit de buurt. Met Di vers brengt SAB de buurt op tafel in het eigen bedrijfsrestaurant. Wij merken dat mensen graag herkenbare producten uit de regio eten. Iets wat ambachtelijk gemaakt is, zonder toevoegingen – dat smaakt meteen al beter. En dan is regionaal eten nog duurzaam ook. De producten worden namelijk over korte afstand vervoerd. Ook geven wij onze lunchgasten die daarin interesse hebben, de gelegenheid de producent te bezoeken. Geur, smaak, kleur, verhaal en beleving vormen zo één geheel", legt Judith uit.Desgevraagd geeft Judith aan dat de producten die SAB uit de streek betrekt duurzaam en geregeld ook biologische zijn. "Bij de invulling van Di vers gaan we op zoek naar mooie en herkenbare producten uit de streek, biologisch is dan niet het uitgangspunt, maar wel een mooie bijkomstigheid. We merken wel dat steeds meer boeren en kleine producenten kiezen voor biologische productie."