Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland en gemeente Mals (Italië) strijden samen tegen gewasbeschermingsmiddelen

Volgens de biologische teeltvereniging Bioland worden er elk jaar meer gewasbeschermingsmiddelen op conventionele akkers gebruikt. Een kleine gemeente in Zuid-Tirol wilde hier niet langer aan meedoen, meldt website topagrar.com. De bewoners van Mals eisen hun recht op gezonde aarde, gezonde lucht en gezond water op, aldus de vereniging in een persbericht.



In een eenmalig Europees referendum hebben ze afgelopen zomer tegen de inzet van gewasbeschermingsmiddelen in hun regio gestemd. Bioland heeft dit referendum ondersteund. 75% van de bevolking stemde voor een gewasbeschermingsmiddelvrije regio. Hoe het in de gemeente nu concreet verder gaat, is momenteel echter nog onduidelijk. Eenduidig zijn daarentegen de verwachtingen van de burgers. Burgemeester Veith van Mals ziet een duidelijke taak in het referendum: „We moeten de bronnen lucht, water en aarde ontzien, de biodiversiteit bevorderen en de gezondheid van onze burgers beschermen. Het afstand doen van de inzet van synthetische gewasbeschermingsmiddelen helpt ons dit doel te bereiken", aldus Veith. „We hopen op veel navolgers."
Publicatiedatum: