China: impuls biologische landbouw door voedselschandalen

Biologisch eten is aan een sterke opmars toe in China doordat jongere generaties, afgeschrikt door de vele voedselveiligheidsschandalen, steeds vaker de biologische landbouw als een goed en veilig alternatief zien. Momenteel is slechts 1.01% van alle voedselconsumptie biologisch, maar dit is al een verdriedubbeling in vergelijking met 2007. China heeft in de laatste jaren een aantal grove schendingen van de voedselveiligheid gezien.

De biologische landbouw krijgt naar verwachting steun van de overheid. Deels om de binnenlandse consumptie aan te wakkeren en deels om de kwaliteit van de landbouw te verbeteren en het vertrouwen van de burger terug te winnen.

De voedselveiligheid schandalen hebben Zhu Xun, CEO van Noah Organic uit Beijing, ertoe gezet zijn eigen biologische bedrijf op te setting. Zhu Xun verteld hoe hij met vrienden begon met het verkopen van biologische producten, ook omdat ze zich meer en meer zorgen begonnen te maken over hun eten.

Biologische producten zijn niet goedkoop in China. Een éénmaligelevering van zes kilo groenten kost 199 yuan, of €27. Maar het aantal klanten groeit. Zhu Xun biedt zijnklanten de mogelijkheid om zijn bedrijf te bezoeken en zo met eigen ogen tezien waar hun eten vandaag komt.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.