Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gerechten van bio-producten die normaal weggegooid worden"

Pop-up restaurant tegen voedselverspilling bij Kraaybeekerhof

Tholen - Restaurant Kraaybeekerhof is omgetoverd tot een pop-up restaurant tegen voedselverspilling. Van 7 tot en met 18 januari. In dit restaurant kan men genieten van gerechten die stuk voor stuk gemaakt zijn van biologische producten die normaal weggegooid worden. Janneke van Impelen, één van de twee initiatiefnemers, vertelt dat de eerste avond een succes was. "We zagen aan het eind van het driegangen-verrassingsdiner heel veel blije gezichten, dus het was zeker een succes. De burgemeester van Driebergen behoorde zelfs tot de gasten. Dat is natuurlijk een hele eer."


Miran en Janneke.

Janneke is kok in opleiding in Utrecht. Ze runt het pop-up restaurant samen met Miran Joosten, studente Human Resource Management. "Miran wilde voor haar minor dieper ingaan op het beperken van voedselverspilling. Ik vond het enorm interessant om aan dit project mee te gaan werken." Eerst waren de dames op zoek naar een eigen pand, maar uiteindelijk vonden ze in Landgoed Kraaybeerkhof de ideale partner. Onder begeleiding van de chef-kok Paul de Jong (van Kraaybeekerhof) nemen Miran en Janneke de komende tijd de keuken over.

Het project loopt tot 18 januari. Gasten kunnen van woensdag tot en met zondag aanschuiven. De biologische producten waarmee de dames werken zijn afkomstig van een hele lijst met ambassadeurs. Dit zijn onder meer Estafette Driebergen en Utrecht, Bierbrouwerij De Leckere, BD-Totaal, EkoPlaza De Bilt en Bilthoven, De Groene Winkel Utrecht, Wijnen van 't Fort, De Groene Winkel in Zeist, Ellen Natuurlijk, AH Soest, Smaragd Wijnen, Jan van As, Keurslager Ben en Willem & Drees.


Voorbereidingen voor de feestelijke opening.

Het menu varieert dagelijks, wat uiteraard het gevolg is van het feit dat de dames elke dag over een andere voorraad beschikken. "We werken met producten die niet meer mooi genoeg zijn om in de winkel te verkopen of überhaupt niet in de winkel terecht zijn gekomen. We willen in dit pop-up restaurant bewijzen dat het prima te doen is om mooie menu's samen te stellen van deze producten." Janneke geeft toe dat hier best nog wel wat haken en ogen aan zitten: "We beschikken nu bijvoorbeeld over zo overweldigend veel spullen dat we even extra moeten puzzelen. Zo is het altijd afwachten hoeveel je van bepaalde ingrediënten gebruikt."

Voor meer informatie: www.awayforwaste.nl