Burgemeester Lelystad bezoekt Bio Rey

"Goede relatie met gemeente belangrijk"

Tholen - Afgelopen september verhuisde Bio Rey naar Lelystad, gisteren (18 december) kwamen burgemeester Margreet Horselenberg en wethouder van economie Jop Fackeldey op kennismakingsbezoek. De burgemeester en wethouder konden rekenen op een warm ontvangst van Lou van Reij en zijn team. In combinatie met Bio Rey werd ook een bezoek gebracht aan Jonkman, de pompoenverwerker.

"We hebben het bedrijf laten zien en ik heb een presentatie gegeven over mijn ervaring in de biologische sector", vertelt Lou. Ook was er ruimte voor een presentatie over de geschiedenis van de biologische landbouw in de Flevopolder. "Lelystad heeft het grootste areaal biologisch landschap in Flevoland."


Lou van Reij (rechts) kreeg bezoek van de burgemeester en de wethouder (midden) van Lelystad.

Bedrijfspresentaties

Bio Rey levert, via verpakkingsbedrijven, aan supermarkten in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daarnaast levert het bedrijf diepgevroren ingrediënten voor een babyvoeding producent, een conservenfabrikant en wordt spinazie uit de polder geëxporteerd naar onder andere Frankrijk. "Daarnaast doen we veel in vers", legt Lou uit. "Er gaat een paar duizend ton uien naar een Engelse supermarkt en Duitsland neemt veel pompoenen, wortelen en uien af."

Om de bezoekers ook iets meer te laten zien dan de bureaus en het kantoor, werd een bezoek gebracht aan de nabijgelegen pompoenverwerker Fokke Jonkman, van het gelijknamige bedrijf. "Zijn bedrijf staat los van Bio Rey, maar hij werkt uitsluitend voor ons", vervolgt Lou. "We wilden ook laten zien wat je met de pompoenen kunt en dat we voorop willen lopen in de sector." Daarom bedacht de vrouw van Lou een aantal recepten en konden burgemeester, wethouder en genodigden proeven van verschillende gerechten waarin pompoen verwerkt was.


Lou van Reij, burgemeester Margreet Horselenberg en wethouder van economie Jop Fackeldey bekijken de pompoenen.

Pompoensap en nieuwe rassen

"Er zijn veel bedrijven in de biologische sector, maar wij willen voorop lopen. Daarom gaan we een stap verder en we zoeken naar ideale rassen voor de teler en de retail. Daarnaast zoeken we naar manieren om de pompoen een toegevoegde waarde te geven, bijvoorbeeld door producten als ingevroren blokjes pompoen en pompoensap." In Duitsland is pompoensap al aardig in opkomst, in Nederland kent het sap geen bekendheid.

Lou benadrukt dat een goede relatie met de gemeente belangrijk is. "Zeker omdat Lelystad plannen heeft om een haven aan te leggen. We importeren bijvoorbeeld pompoenen uit Argentinië die nu in Rotterdam binnenkomen. Dat zouden we dan via Lelystad kunnen laten inklaren."

Voor meer informatie:

Lou van Reij
Bio Rey
info@biorey.nl
www.biorey.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.