Vers voor de Voedselbank-actie van Bioweb groot succes

Je kon er, in ieder geval in Friesland, niet omheen: de afgelopen 2 weken stonden in het teken van de actie 'Samen voor de Voedselbank' waarbij producten werden ingezameld ten behoeve van de Friese Voedselbanken.

"Als Bioweb wilden we ook graag bijdragen aan deze actie en als echte Biowebbers gaan we daarbij voor vers", vertelt Marieke Engwerda. Alle Biowebklanten en medewerkers konden van 8 tot en met 17 december 1 euro of meer, doneren via de webwinkel van Bioweb. In totaal is hier 907 euro mee opgehaald. Dit geld gaat in een pot en Bioweb koopt voor dit bedrag vers producten in bij onze Friese biologische telers. Dit kunnen wortelen zijn, maar bijvoorbeeld ook appelen, veldsla, boerenkool, uien, et cetera. Het product, hoeveelheid en data van levering wordt in overleg met de voedselbank bepaald. De producten voor de voedselbank gaan met de 'normale; Bioweb bestellingen mee en is dan ook efficiënt geregeld."Ook telers sloten zich bij onze actie aan! Zo doneerden Jan & Eelkjen Bruinsma van biologisch akkerbouwbedrijf Vredenoord vijf kisten broccoli, Marja Woudstra van Fruitparadijs Lauwershof vier kisten Topaz appelen en Jurjen & Annechien Bruinsma van De Verte vijf kisten spruiten en rode kool. Door deze actie kunnen ook de mensen die afhankelijk zijn van De Voedselbank genieten van verse Friese producten!

Biowebbers Ypie en Matthijs togen afgelopen donderdag 18 december naar het inzamelpunt van Omrop Fryslân om de cheque met daarop het bedrag aan vers producten te overhandigen. U kunt hun verslag beluisteren op de site van Omrop Fryslân, Utstjoering mist Radio, Tongersdei 18 Desimber 2014, net na half 6 (na het weer van Piet Paulusma).

Voor meer informatie: www.bioweb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.