3%-actie van Lendahand.com op de mayo van Ton

Zo vlak vóór de Kerst heeft Tons mayo en mosterd weer een leuke actie. Op enkele duizenden potten mayonaise die via Udea verkocht worden zit een actiesticker, met: 'Tons Tip, u wordt uitgenodigd op de website van Lendahand.com een investering te doen, om bedrijfjes in de Filipijnen en Columbia aan door-start-kapitaal te helpen.'

En het hoeft niet voor niets, zo geeft Ton Schroer aan: "U krijgt zelfs 3% rente en leningen lopen 2 jaar waarbij iedere keer een deel na zes maanden met rente wordt terugbetaald."
 


Ton vervolgt: "Microfinanciering helpt de hele kleine boertjes et cetera. Maar voor de iets grotere bedrijven die vaak met slechts 1000 tot soms 15.000 euro al verder komen, is microfinacieruing te klein. En de banken zijn daar ook te groot en log voor. Dit gat wordt via zogenaamde meso-financiering gevuld door www.lendahand.com. Lendahand is inmiddels al een paar jaar bezig met steun van onder meer een minsterie in Nederland, en ze hebben nu cicra 350 investeerders die met bedragen van 100 tot 500 euro meedoen en vaak in meerdere projecten."
 
Ton is zelf ook met geld van kennissen en familie begonnen. "Geen bank zag het zitten om iemand met een bakfiets en een paar zakken mosterdzaad vooruit te helpen. Daarom is Lenahand een initiatief dat ik op allerlei manieren wil steunen." De potjes worden vanaf deze week uitgeleverd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven