AOC Oost start leergang 'De meerwaarde van duurzaamheid'

Goede voornemens realiseren? Kom dan naar de leergang duurzaamheid voor een goede start van 2015. Niets doen is geen optie meer. Het gaat om de toekomst van u, van uw organisatie en van de wereld. Eind januari 2015 start Groeipunt, onderdeel van AOC Oost de leergang 'De meerwaarde van duurzaamheid'.

"Bedrijven die niets doen met duurzaamheid bestaan over een aantal jaren niet meer", is een veelgehoorde uitspraak. Duurzaamheid is meer dan energie, meer dan verspilling tegengaan, meer dan lean werken, meer dan CO2-uitstoot beperken of biobased en cradle-to-cradle.

Veel kleinere bedrijven en organisaties voelen de noodzaak de omslag naar duurzaamheid te gaan maken, maar weten nog niet waar te beginnen, laat staan hoe dit in de breedte van de organisatie in te bedden. Tijdens de leergang worden steeds handvatten voor het eigen bedrijf/organisatie gegeven en kunnen deelnemers met hun eigen business case aan de slag.

Ze worden onderdeel van een breed netwerk dat elkaar vindt in de praktijk en elkaar ook verstaat door dezelfde 'taal' die wordt gesproken. Juist deze netwerken en de reflectie op de eigen case maken dat het niet bij theorie blijft, maar dat er in de praktijk een vervolg aan hun 'weg naar duurzaamheid' wordt gegeven.
 
De leergang bestaat uit vier basismodulen. Onze gastdocenten Otto Willemsen, auteur van Thuis in Energie, Nico Wissing van NL Greenlabel en Mirjam Olsthoorn van de Permacultuuracademie zijn allen gerenommeerde en gedreven experts.
 
De modulen worden telkens op een andere inspirerende locatie in Oost-Nederland gehouden. Iedere module bevat een theorie- en praktijkgerichte werkvorm en voorbeelden uit de (groene) praktijk.
 
Cursusdata en tijden: 29 januari, 9 februari, 3 maart en 18 maart 2015 van 15:00–21:00 uur.
 

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website: www.groeipunt.nl.

Hier is ook de brochure te vinden.

Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met het Cursusbureau van Groeipunt, telefoon 0573 222066. Of stuur een e-mail naar groeipunt@aoc-oost.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven