Bettina Bakt zoekt buur! Dit is een initiatief waarmee nieuwe ondernemers worden gezocht voor de Van Woustraat in Amsterdam. Het winkelstraatmanagement De Pijp en Eigen Haard dagen ondernemers uit met een voorstel te komen voor een aantal beschikbare panden.
In de Van Woustraat hebben zich de afgelopen jaren verschillende ondernemers gevestigd binnen het thema 'duurzaam & ambachtelijk'. Hiermee heeft de straat een heel eigen kleur en profiel ontwikkeld. In de straat zit de biologische banketbakkerij Bettina Bakt. Bettina heeft in september de DAM-Stadsdeelprijs Zuid, de prijs voor de meest duurzame mkb-er gewonnen, en in oktober heeft de tweede geworden bij de stedelijke verkiezing van de DAM-prijs.
Naast Bettina Bakt staan nog verschillende panden leeg. Of beter gezegd: panden die beschikbaar zijn voor nieuwe ondernemers. Bettina en de eigenaar van de lege panden, woningcorporatie Eigen Haard, zien graag dat zich hier ondernemers vestigen die passen binnen het profiel van 'duurzaam & ambachtelijk'. En nog liever: ondernemers die dit profiel versterken.
In samenwerking met het winkelstraatmanagement worden ondernemers uitgedaagd zich te melden bij de winkelstraatmanager John Bardoel met een voorstel waarin ze aangeven wat hun bedrijf gaat toevoegen aan de Van Woustraat en waarom zij nu juist de nieuwe buurman of buurvrouw van Bettina moeten worden.
Nieuwsgierig en enthousiast geworden? Stuur een mail aan de winkelstraatmanager John Bardoel.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"