"Schepen kunnen voor onze deur afmeren"

Doens Food Ingredients gaat uitbreiden in Sas van Gent

Tholen - Doens Food Ingredients uit IJzendijke heeft het pand van Sas Glas in Sas van Gent gekocht. Doens gaat in de haven van Sas van Gent zelf schepen laten afmeren en daar de lading overladen en opslaan. Op 1 december is de overeenkomst getekend en directeur Walter Doens geeft aan dat de nieuwe locatie het mogelijk maakt om verder te groeien. "Dit is een grote stap voor Doens. We kunnen nu onze activiteiten gaan uitbreiden. Een verdubbeling van ons personeelsbestand behoort zelfs tot de mogelijkheden", aldus Walter.
 

Het nieuwe pand van Doens, hier nog met vlaggen van Sas Glas.

Doens is importeur, exporteur en groothandel in biologische grondstoffen voor food en feed. Het huidige pand in IJzendijke blijft gewoon bestaan. "In IJzendijke willen we ons in de toekomst gaan specialiseren in glutenvrije productie en de bulkactiviteiten zullen in Sas van Gent gaan plaatsvinden." Walter was al vier jaar op zoek naar een tweede pand. "Dit komt omdat we in IJzendijke langzamerhand uit ons jasje zijn gegroeid en we kunnen hier niet uitbreiden. Het was een lastige zoektocht, omdat we ons echt in het havengebied wilden vestigen.


Toast op de verkoop.

In Sas van Gent zal Doens zich dus op de bulkproducten, zoals soja, maïs, lijnzaad en tarwe, gaan focussen. "Deze producten willen we zo min mogelijk heen en weer verschepen. Het nieuwe pand zit aan het water, dat biedt grote mogelijkheden. Er komen momenteel veel producten in Rotterdam aan, maar vanaf volgend jaar kunnen we schepen voor de deur in Sas van Gent laten afmeren en daar zelf de lading overladen en opslaan."
 

Walter in de stand van Doens tijdens de BioFach 2014.

De directeur van Doens verwacht dat door de nieuwe activiteiten het aantal personeelsleden bijna kan gaan verdubbelen: "Veel onderdelen van het logistieke proces die nu nog extern gebeuren, gaan we in eigen hand nemen. We hebben momenteel tussen de 35 en 40 mensen in dienst. In Sas van Gent kunnen er uiteindelijk zo'n 20 tot 30 mensen bij gaan komen."
 

Volop ruimte in het tweede pand van Doens.

Walter geeft aan dat Doens waarschijnlijk in maart al aan de slag kan gaan in Sas van Gent. "Er hoeft niks verbouwd te worden. We kunnen er eigenlijk zo instappen en verwachten daarom dat in maart alles gerealiseerd zal zijn." Het terrein in Sas van Gent is zes hectare groot, waarvan 2,5 hectare bebouwd is.

Voor meer informatie:

Walter Doens
Doens Food Ingredients
Oranjestraat 40A
4515 CA IJzendijke
0117 302020
walter@doensfood.com
www.doensfood.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven