Gratis plastic tasjes binnen één jaar verboden

Het verbod op gratis plastic tasjes gaat waarschijnlijk sneller in dan verwacht. Wilma Mansveld, staatssecretaris van Milieu, kondigde donderdag 4 december in de Tweede Kamer aan dat er binnen een jaar een verbod op gratis plastic tasjes komt. Dit terwijl zij eerder zei een dergelijk verbod het liefst via de Europese wetgeving te willen regelen. Zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De krant meldt verder dat dit de PvdA te lang duurde. Die partij kondigde namelijk in oktober aan dat ze binnen een jaar een verbod wil op plastic tasjes die zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Coalitiepartner VVD is er niet blij met het besluit van Mansveld en wil nadere uitleg van de bewindsvrouw.

Welke plastic tasjes worden verboden, gaat Mansveld nog nader onderzoeken. Ook over de uitfasering van de plastic tasjes komt ze later terug bij de Kamer.

Bron: Dagblad van het NoordenPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.