
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Sinterklaasmelken anno 2014 in beeld
Voor de boer een manier om zijn goedgevigheid en rijkdom tentoon te spreiden met als bijkomstigheid dat hij die ochtend langer op zijn bed mocht blijven liggen.
Melksommelier Bas de Groot. Foto: Guus Schoonewille.
Met een korte aanlooptijd tussen de overige bedrijvigheid door hebben Bas en Arie dit oude gebruik nieuw leven in weten te blazen. Zij hebben burgers uitgenodigd op Hoeve Ackerdijk voor een rondleiding over het bedrijf, uitleg te geven over de moderne biologische melkveehouderij, maar ook melk als uniek smaakvol regioproduct op een voetstuk te zetten.
Terwijl de ene helft van de groep met Arie en stagiair Emiel meehielpen in de melkstal, had Bas levendige gesprekken bij een mok warme chocolademelk van melk van Hoeve Ackerdijk over de smaak van rauwe melk. De gevaren, de wetgeving en de mogelijkheid voor boeren en burgers om samen te werken dit product van de boerderij naar de keukentafel te krijgen. De meeste deelnemers wilden juist hier graag informatie over krijgen en er werden dan ook vele goede geïnteresseerde vragen gesteld.
Duidelijk is dat de wens om regio eigen rauwe melk te verkrijgen is aan het toe nemen. Met als extra kwaliteitskeurmerk naast het biologische die van 'we kennen elkaar'. Wordt dus vervolgd.
Het evenement Sinterklaasmelken is een voorbeeld van hoe bestaande verhalen in de agrarische sector een cultuurdrager kunnen krijgen om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. In 2015 gaat Bas de Groot dan ook nauw samenwerken met Mariska Verhulst van Buro V, onder andere bekend van de Festivals Oerol, Duizel in het park en het Boer zoekt Vrouw Festival. Bas de Groot is onder andere werkzaam geweest op de Warmonderhof, Medeoprichter van Expertisegroep Stadslandbouw Eetbaar Rotterdam en Stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad en Melksommelier onder de naam Terroir Rauwe Melk.
Nieuwsgierig naar hun samenwerking? Stuur een mail met u contactgegevens naar bas.walden21@gmail.com en u wordt op de hoogte gehouden.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 Kinderen van OBS De Samensprong op bezoek bij bio-boerderij
- 2023-03-27 Biologische garantieprijs FrieslandCampina daalt met 2,25 euro in april
- 2023-03-23 Twee keer zilver voor ERF-1: met biologische Karneboter en Boeren Hangop
- 2023-03-21 Twee bronzen medailles voor Weerribben Zuivel
- 2023-03-21 Koeiendans op biodynamische boerderij Veld en Beek in Doorwerth
- 2023-03-21 Drentse Aa wordt Ommelanden Zuivel
- 2023-03-20 Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- 2023-03-20 Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- 2023-03-20 Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
- 2023-03-15 Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- 2023-03-14 Onderzoekers: Koeien reguleren temperatuur via hoorns
- 2023-03-13 Kruidenrijk grasland verhoogt gehalte onverzadigde omega-3 vetzuren in melk
- 2023-03-09 Vlaams akkoord voor nieuw Mestactieplan erkent voordelen biologische landbouw
- 2023-03-07 Overschot aan biologische melk in Duitsland
- 2023-03-07 Klacht over verpakking van Kalverliefde melk bij Reclame Code Commissie
- 2023-03-06 Melkprijs Eko-Holland in maart met €0,75 omlaag
- 2023-03-03 Koekaasvariant maakt 'kaasfonduo' compleet
- 2023-03-03 "De boer merkt nu als eerst dat er iets moet veranderen, maar we zijn allemaal aan de beurt"
- 2023-03-02 Boek Dierethiek en veehouderij verschenen
- 2023-03-01 Kalverliefde, Oranjehoen en een mobiele melkrobot vallen in de prijzen