Jonge denkers en doeners met innovatieve ideeën voor een duurzame toekomst

Winnaars TEDx-Talk bekend

Aagje Hoekstra (24) uit Utrecht, Dolf Grande (26) uit Amsterdam en Marjan van Aubel (29) uit Londen, drie jonge denkers en doeners met innovatieve ideeën voor een duurzame toekomst wonnen woensdag 3 december in een spannende competitie een TEDx-Talk in Delft en staan dinsdag 27 januari 2015 op het podium van TEDxYouth@Delft.
 

Jong en innovatief

Zelf stroom opwekken met je eigen meubels, een online marktplaats om voedselverspilling tegen te gaan en bioplastic winnen uit dierlijk restmateriaal. Deze drie ideeën voor een duurzame toekomst zijn met negen andere inspirerende verhalen dinsdag 27 januari 2015 te horen op TEDxYouth@Delft in Theater de Veste in Delft.
 

Veel inzendingen competitie

OneWorld Toekomstdenkers en TEDxYouth@Delft hebben afgelopen maand een pitchwedstrijd rond het thema 'Who owns the Future?' opgezet. De organisatie was zeer verheugd met de tientallen inzendingen van jonge mensen die zich met hun idee sterk maken voor een duurzame toekomst. Uit een online stemronde kwamen vijf innovators die hun idee voor een vijf-koppige jury mochten pitchen. De winnaars werken nu onder begeleiding van professionele TED-coaches hun idee uit tot een TED-Talk.
 

OneWorld Toekomstdenkers

OneWorld Toekomstdenkers is een nieuw online platform waar jonge denkers en doeners hun visie op de wereld geven. OneWorld Toekomstdenkers gaat over mondiale vraagstukken van nu én de innovatieve oplossingen hiervoor. OneWorld is het grootste Nederlandstalige multimediale platform over mondiale verbondenheid en duurzaamheid.

TEDxYouth@Delft

In 2015 wordt voor de derde keer het succesvolle TEDxYouth@Delft inspiratie-event georganiseerd. TEDxYouth@Delft werkt onder licentie van TEDxDelft (TU Delft) en richt zich op jongeren tussen de 13 en 18 jaar. In 2012 presenteerde Boyan Slat zijn idee voor een plasticvrije oceaan op TEDxYouth@Delft en heeft zijn idee wereldwijd verder kunnen uitrollen. Het idee van TED.com is 'ideas worth spreading', want goede ideeën wil je delen om te kunnen groeien.

Voor meer informatie: www.tedxyouthdelft.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven