Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streekbox klaar voor kerstdrukte

Tholen - Voor het derde opeenvolgende jaar slaan Streekbox en NRC de handen ineen om de Kerstbox in heel Nederland aan te bieden. Bastiaan Meijer, directeur van Streekbox, geeft aan dat er vorig jaar al enthousiast gereageerd werd door de achterban van de krant. "En voor dit jaar zijn de eerste bestellingen inmiddels al genoteerd. We verwachten ook dit jaar op 23 december duizenden Kerstboxen aan huis af te leveren."
 
De Kerstbox wordt gevuld met ingrediƫnten op basis van een kerstrecept van Janneke Vreugdenhil. Alle ingrediƫnten zijn aanwezig om een viergangendiner te maken. "En dit vullen we aan met een receptenboekje en menukaartjes."
 

De Kerstbox van Streekbox.

Bastiaan geeft aan dat de eerste prioriteit van Streekbox is dat de producten lokaal en duurzaam geproduceerd zijn. "Verder gaan we voor zoveel mogelijk biologische of biologisch-dynamische producten. We hebben zeer nauw contact met onze leveranciers, waardoor we een heel goed beeld hebben van hoe ze te werk gaan. We checken ook alles zelf, tot op productieniveau." Er is inmiddels dus landelijke vraag naar de Streekbox, waardoor het initiatief de streek eigenlijk ontgroeid is: "De Streekbox is van een 'Groene Hartbox' uitgegroeid tot een landelijke box-leverancier. Voorop staat dat alle producten die we leveren puur Hollands zijn."
 

De Gourmetbox, het alternatief voor een gezellige kerst aan de gourmettafel.

Streekbox werkt samen met onder meer ZuiverZuivel (zuivel), Rungis (AGF), Handgemaakt Brood (brood) en Strogoff Food (vlees). "Het is fijn om voor de Kerstbox samen te kunnen werken met NRC. De lezers gaan voor kwaliteit en hebben veelal een gezond wantrouwen ten opzichte van de supermarkten. Daardoor staan ze open voor alternatieve verkoopkanalen. De box is misschien wel wat duurder, maar onze klanten krijgen hiervoor wel gegarandeerd kwaliteitsproducten. De Kerstbox wordt ieder jaar op prijs gecheckt door ons team, in vergelijking met biologische, 'puur en eerlijk' en 'excellence'-producten in de supermarkt zijn wij niet duurder. Daar komt bij dat de kerststress bij ons totaal ontbreekt. Geen oorlog voor de schappen of bij de kassa, maar relaxt alles uitpakken, recepten vooraf inzien en rustig plannen."

Voor meer informatie: bastiaan@streekbox.nl, www.streekbox.nl