Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broers aangehouden voor moord op bio-boer Martin Verfondern

De Spaanse politie heeft zaterdag 29 november in de noordwestelijke regio Galicië de broers Julio en Juan Carlos Rodríguez González aangehouden. Zij worden verdacht van de moord op de Nederlandse bio-boer Martin Verfondern, die in het afgelegen gehucht Santoalla do Monte woonde. Dat melden lokale media zondag.

De twee broers (47 en 50) komen uit de buurt van het dorp Santa Eulalia de Petín in de provincie Ourense. Over hun mogelijke motieven is niets bekendgemaakt.

De toen 52-jarige Verfondern verdween in januari 2010, , nadat hij vanuit zijn biologische boerderij in het plaatsje Santaolla (Galicië) naar het dorp O Barco is gereden om boodschappen te doen. In juni dit jaar werden zijn stoffelijke resten en het deels uitgebrande wrak van zijn auto toevallig aangetroffen tijdens de bestrijding van een bosbrand. Het staat volgens justitie vast dat hij is vermoord. Mogelijk houdt zijn gewelddadige dood verband met de conflicten die de Nederlander met zijn buren in Santoalla had.

De Spaanse justitie hield deze week een reconstructie van de laatste uren van Verfondern.

Bron: Vermist
Publicatiedatum: