Thamani Fashion bekroond tot Eco Webshop van het Jaar 2014

Het jonge Thamani Fashion is door bezoekers van EcoGoodies bekroond tot Eco Webshop van het Jaar 2014! De webshop met eerlijke kleding uit Tanzania won met een flinke voorsprong op webshops Kudzu, FeelGoodEcostore.nl en Brandmission - respectievelijk nummers 2, 3 en 4 van de verkiezing. Maar liefst 30% van het totaal van 1.400 stemmen ging naar Thamani, een teken dat de shop gewaardeerd wordt om haar unieke producten en filosofie. Oprichtster Fiona Vloet begon dit jaar aan het avontuur van haar leven: "We zijn erg blij dat we in ons eerste jaar al eco webshop van het jaar zijn geworden. Voor ons was het eerste jaar een testjaar om te zien of wij bestaansrecht hebben. Deze prijs bewijst dat mede gelukkig! We gaan dus vanaf volgend jaar verder met het uitbouwen van Thamani Fashion, zowel in Tanzania als in Nederland. Natuurlijk wil ik al onze medewerkers en klanten bedanken voor het harde werk in ons eerste jaar en op naar een succesvol 2015!"
 
Bekijk hier de winnende webshop.


Het team van Thamani.

Vrolijke eerlijke kleding uit Tanzania

Je komt niet vaak Afrikaanse kleding tegen, en voor fairtrade kleding moet je helemaal goed zoeken. De Zutphense Fiona Vloet heeft hier verandering in gebracht. Sinds dit jaar heeft ze de eerlijke kledinglijn Thamani Fashion opgezet in Tanzania. Fiona vertelt: "Thamani staat voor eerlijke kleding voor een eerlijke prijs. Wij gaan er vanuit dat duurzame kleding normaal is. Onze eerste collectie van jurken, rokken, colberts en schoenen is op een transparante manier in Tanzania gemaakt. Daardoor weet de koper exact wie de maker van het kledingstuk is. Als basis maken we gebruik van een combinatie van traditionele kitenge stoffen en effen stoffen. Beide in Tanzania gemaakt; van katoenplant tot en met het bedrukken. Deze stof wordt door kleermakers in Tanzania gebruikt om mooie, vrolijke kledingstukken van te maken. De hele collectie is handgemaakt, daardoor is geen enkel kledingstuk precies hetzelfde. Het is bovendien leuk voor de koper om te weten dat hij of zij iets unieks aan heeft."
 

Hoe gaat dat in Tanzania?

Fiona heeft in juni de eerste kleding meegenomen uit Tanzania. Haar webshop is sinds juli dit jaar open. Via de EcoGoodies blog kun je Fiona volgen en lezen hoe het er aan toe gaat in Tanzania. Waarom zou je kiezen voor kleding van Thamani? Fiona legt uit: "Door het bieden van werk in Tanzania en het verkopen van de kleding in Nederland creëren wij een win - win situatie; de koper heeft een mooi kledingstuk en de Tanzaniaan een prettige baan met een verantwoord salaris." Als dat niet genoeg motivatie is.

Over de verkiezing

Voor de vierde keer organiseerde website EcoGoodies.nl de eco webshop van het jaar verkiezing. EcoGoodies wil met de verkiezing extra publiciteit geven aan duurzamer consumeren en betrekt daarbij haar eigen bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat nog maar 6% van consumerend Nederland een bewuste keuze maakt voor eerlijke of duurzame producten. EcoGoodies wil bewust shoppen leuk maken en het percentage bewuste consumenten vergroten. Shoppen voor een betere wereld begint bij EcoGoodies!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven