"We zijn blij verrast met deze winst"

BioBandits wint Innovatieprijs Rivierenland

Tholen - RCT Rivierenland organiseerde in samenwerking met VNO-NCW Rivierenland voor de tweede keer de uitreiking van de Innovatieprijs Rivierenland 2014. Donderdag 27 november vond de uitreiking plaats. De BioBandits zijn tot hun eigen verbazing als winnaars uit de bus gekomen. "We zijn blij verrast met deze winst", zegt BioBandit Pieter Bas Alferink op twitter.

Er was dit jaar een grotere rol weggelegd voor het publiek. "We mochten eerst onze presentatie geven, daarna volgde de eerste publieke stemronde", vertelt Pieter Bas. "Hiervoor kregen ze muntjes, wij bleken uiteindelijk één van de vijf bedrijven te zijn met de meeste muntjes." Hieruit rolden dus vijf kandidaten voor de Innovatieprijs, die vervolgens werden geïnterviewd door twee experts. "De eindstemming was met stemkastjes, waarbij de zaal mocht stemmen op basis van 1 minuut pitchen van de innovatie."


Links: de BioBandits - Hans de Boer en Pieter Bas Alferink.

Hij geeft aan dat het bijzondere aan de winst is dat het niet zozeer om een voedingsprijs gaat, maar echt om innovaties in de regio. "Er is veel waardering voor het feit dat we onze producten zonder geraffineerde suikers produceren. Ook de allergeenvrije producten deden het goed, zoals onze pindavrije satésaus en ei-vrije mayonaise."

Voor meer informatie: www.rct-rivierenland.nl en www.biobandits.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven