Jack Stroeken treedt toe tot directie beebox

Ir. Jack Stroeken RM zal per 1 januari 2015 de directie van beebox gaan versterken en tevens toetreden als aandeelhouder. Beebox is een sociale onderneming die maaltijdboxen met biologische versproducten bij consumenten thuis bezorgt. Stroeken zal mede-verantwoordelijk zijn voor het realiseren van de groeidoelstellingen van beebox en het versterken van het lokale beebox ondernemersnetwerk.

Jack Stroeken (49) is maatschappelijk ondernemer. Hij is tevens voorzitter van Slow Food Nederland. Eerder was Stroeken directeur GroentenFruitBureau, oprichter/directeur Innovaction, commercieel eindverantwoordelijke bij Ouwehand Vis en directielid bij Motivaction. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Wageningen Universiteit en hij is register marketeer. Vanuit BeGood&, initiatief voor social entrepreneurship, was hij betrokken bij onder andere Fair Trade Original, verkiezing Beste Groenterestaurant en Streekbox.

Walter Halberstadt, directeur beebox: "beebox bezorgt sinds 2012 boxen met Nederlandse biologische ingrediënten bij consumenten aan huis. We garanderen een eerlijke prijs voor de boer én bieden consumenten een scherpe prijs voor gezonde producten van Nederlandse bodem. Met beebox verbinden we de burger weer direct met de boer. Met de toetreding van Jack Stroeken tot de directie is beebox klaar om de volgende groeifase in te aan."

Jack Stroeken: "Alternatieve voedselnetwerken zijn aan een sterke opmars bezig en komen uit de pioniersfase. Dit wordt sterk gedreven door de wens van consumenten te willen weten waar hun eten vandaan komt, de behoefte aan biologische kwaliteitsproducten en het gemak van gezonde recepten. Beebox is een snelgroeiend bedrijf met grote kansen."
 
Eerder dit jaar heeft beebox zowel een crowdfunding- als een agrifundingcampagne succesvol afgerond. Recent heeft de onderneming ook de B Corp certificering gekregen en is een investering gedaan vanuit het ABN AMRO Social Impact Fonds. Beebox werkt met lokale ondernemers in 20 regio's en verwacht in het komende jaar een belangrijkste stap te zetten naar verdere landelijke beschikbaarheid.

Voor meer informatie: www.beebox.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven