PectCof gekozen als Ondernemer Zonder Grenzen 2014

Vrijdag 21 november is de winnaar gekozen van de businessplan competitie van Ondernemen Zonder Grenzen (OZG) 2014. In een spannende finale in de Van Nelle fabriek in Rotterdam gingen negen finalisten de strijd met elkaar aan voor de publieks- en juryprijs. Rudi Dieleman van PectCof, een start-up die uit de industriële koffie afvalstroom waardevolle voedingsingrediënten haalt waaronder pectine, won de juryprijs. Pectine wordt gebruikt in voedingsproducten als jam, mueslirepen en yoghurtdrinks. Vera Aarden en Frank van Klaveren van Coral Gardening wonnen de publieksprijs met hun plan om met koraal tuinieren het koraalrif in Azië te herstellen.
Ondernemen Zonder Grenzen is hét programma voor Nederlandse sociale ondernemers die zaken willen doen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Een competitie die naadloos aansluit bij de huidige hulp- en handelagenda van minister Ploumen.
 

Links Frank van Klaveren en Vera Aarden van Coral Gardening, rechts Rudi Dieleman van PectCof.

De finale

Op spectaculaire wijze verkochten de tien finalisten hun plan aan het publiek en een toonaangevende jury. De jury bestond uit De Telegraaf, Nationale Postcode Loterij, Enclude Solutions, NCDO en The Organic Village. In een boksring vonden spannende battles plaats, waarin de finalisten het tegen elkaar opnamen. Op de site van OZG staat een overzicht van alle finalisten.

Producten en diensten van succesvolle oud-deelnemers

OZG vierde tevens haar vijfjarig bestaan in de Van Nelle fabriek met een bruisende markt met producten en diensten van succesvolle ondernemers die al eerder meededen met Ondernemen Zonder Grenzen. Bijvoorbeeld Maylin Coy met fair trade lingerie, kokoskool voor de BBQ van BAST, kleding en accessoires van pure materialen van TracedGood en kookkachels van African Clean Energy.

Hulp- en handelsagenda Ploumen

Het OZG programma ligt in het verlengde van de hulp- en handel agenda van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze wervende finale liet zien hoe deze agenda door enthousiaste sociale ondernemers in praktijk wordt gebracht; waar de ondernemers tegenaan lopen en welke kansen zij zien.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven