Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gino van Acker, Fruitteeltbedrijf de Reyngaard:

"Keuze voor bio-teeltwijze was voor ons een gevoelskwestie"

Fruitteeltbedrijf de Reyngaard is gevestigd in Hulst, Zeeuws-Vlaanderen, op een steenworp afstand van de Belgische grens. In de Biobrief van BelOrta wordt aandacht geschonken aan dit bedrijf: Gino en zijn vrouw Nicole telen op circa 18 hectare appelen en peren, sinds 2008 doen we dat op biologische wijze. Naast het fruitteeltbedijf is er ook plaats voor een zorgboerderij. Hier komen mensen met een beperking voor een zinvolle dagbesteding.


Gino in de boomgaard.

Het bedrijf is begin jaren 60 van de vorige eeuw gestart en heeft altijd gangbaar en later milieubewust geteeld. "De keuze om naar biologische teeltwijze om te schakelen was voor ons meer een gevoelskwestie", vertelt Gino van Acker. "Om ziekten en plagen de baas te blijven moesten we steeds meer chemie gebruiken, en dat was voor ons geen goed vooruitzicht. Nu gaan we uit van de kracht van de plant zelf, we stimuleren de plant om weerbaarder te worden, en zodoende niet ziek te worden. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkt! De productie is uiteraard wel afgenomen, de bomen worden niet meer opgefokt met kunstmest, de prijs is over het algemeen wel beter. Verder steken we in op nieuwe rassen die qua smaak en resistentie beter presteren dan de standaard variƫteiten. Zo hebben we 3 jaar geleden het appelras maribelle geplant. Deze bomen komen nu in productie. Deze biologische maribelle is superlekker!"
Publicatiedatum: