Cursus op 2 februari

Succesvol Niet Kerende Grondbewerking toepassen

Het aantal bedrijven in Nederland die Niet Kerende Grondbewerking (NKG) toepast neemt langzaam toe. Ook op biologische bedrijven worden met NKG goede resultaten geboekt. In dit bedrijfssysteem wordt de bodemecologie zoveel mogelijk gestimuleerd. Uit onderzoek blijkt dat met NKG in de biologische teelt in de meeste gewassen dezelfde opbrengsten worden gerealiseerd dan op geploegd lang. Een goede rotatie en een goede keuze van de groenbemester zijn belangrijk bij het resultaat. NKG heeft bewezen voordelen: Het zorgt voor meer bodemleven en een hoger organische stofgehalte. Ook de verbetering van de waterinfiltratie en de draagkracht van de bodem zijn merkbaar en zeer waardevol. NKG is daarmee een zinvol antwoord op de toenemende bodemdruk van mechanisatie.


Ploegloze zaaiui op een biologisch bedrijf.

Op maandag 2 februari is er een cursus over de praktische uitvoering van NKG. Deze cursus wordt georganiseerd door Stefan Muijtjens en Sander Bernaerts van Naturim. Zij hebben samen ruim 25 jaar ervaring met NKG in Nederland en ook op biologische bedrijven. Naast de toelichting op de basisprincipes en de praktische uitvoering wordt ook een bezoek gebracht aan een NKG bedrijf. De cursus is in Lelystad. Meer informatie op www.naturim.nl of www.ploegloos.be.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.