Op 27 november aanstaande vindt in het Centrum Biologische Landbouw in Lelystad een werkconferentie plaats voor facilitair managers, managers voedingsdienst, chefkoks en andere betrokkenen rondom de zorgmaaltijden. De werkconferentie wordt georganiseerd vanuit het project 'Duurzaam en gezond voedsel voor jong en oud', uitgevoerd vanuit het Kennisprogramma Duurzaam Door van de Provincie Flevoland. Doel is de conferentiedeelnemers te ondersteunen bij het aanbieden van gezonde(re) maaltijden in het momenteel sterk veranderende zorglandschap.
Door de veranderingen in de zorgsector gaat er ook veel veranderen op het gebied van maaltijdbereiding en levering. Met inspiratie van de Mooie Maaltijd-campagne in de Week van de Smaak en lokale projecten en initiatieven zijn in verschillende Nederlandse regio's zorginstellingen en ziekenhuizen gestart met het stap voor stap gezonder maken van de instellingsmaaltijden en thuismaaltijden. Het toenemende gebruik van verse, regionale ingrediënten speelt daarin een belangrijke rol.
Nu het zorglandschap gaat veranderen, biedt de werkconferentie op 27 november aanstaande ondersteuning aan betrokkenen rondom de zorgmaaltijden om in deze andere werksituaties regionale producten in de maaltijden te (blijven) gebruiken en hier nieuwe stappen in te zetten. De behoeften van de conferentiedeelnemers op dit gebied staan tijdens de conferentie centraal. Daarnaast zal Suzanne Tummers-Stienen van Bidvest Deli XL ingaan op de veranderingen in de zorgsector in cijfers, toegespitst op de marktsituatie van zorgmaaltijden. Ingrid Cremer van Centrum Biologische Landbouw belicht de toegevoegde waarde van het gebruik van regionale producten in de instellings-en thuismaaltijden en gaat in op de winstpunten door het tegengaan van verspilling.
De werkconferentie vindt plaats van 16:00 tot 20:00 uur. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding is te vinden op www.kcgroen.nl bij 'actueel'.
De werkconferentie is één van de activiteiten die in het kader van het project 'Duurzaam en gezond voedsel voor jong en oud', vanuit het Kennisprogramma Duurzaam Door van Provincie Flevoland, wordt uitgevoerd door de samenwerkende organisaties CAH Vilentum, Centrum Biologische Landbouw, IVN en WUR Praktijkonderzoek Plant en Omgeving.
Voor meer informatie: www.biologischelandbouw.org

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- Nieuwe vereniging Bioplant geeft de biologische akkerbouw een nationale stem
- "Het stimuleren van biologisch en het eigen duurzaamheidsprogramma zitten elkaar niet in de weg"
- Allereerste editie van De Moestuinbeurs: 17 en 18 maart
- Boerenzoon verbindt consument, telers en boeren via website
- Midden-Oosten maakt kennis met bio-zuigelingenvoeding en opvolgmelk op basis van geitenmelk
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
27 november in Centrum Biologische Landbouw, Lelystad
Werkconferentie rondom smakelijke zorgmaaltijden met regionale ingrediënten
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos