Werkconferentie rondom smakelijke zorgmaaltijden met regionale ingrediënten
Door de veranderingen in de zorgsector gaat er ook veel veranderen op het gebied van maaltijdbereiding en levering. Met inspiratie van de Mooie Maaltijd-campagne in de Week van de Smaak en lokale projecten en initiatieven zijn in verschillende Nederlandse regio's zorginstellingen en ziekenhuizen gestart met het stap voor stap gezonder maken van de instellingsmaaltijden en thuismaaltijden. Het toenemende gebruik van verse, regionale ingrediënten speelt daarin een belangrijke rol.
Nu het zorglandschap gaat veranderen, biedt de werkconferentie op 27 november aanstaande ondersteuning aan betrokkenen rondom de zorgmaaltijden om in deze andere werksituaties regionale producten in de maaltijden te (blijven) gebruiken en hier nieuwe stappen in te zetten. De behoeften van de conferentiedeelnemers op dit gebied staan tijdens de conferentie centraal. Daarnaast zal Suzanne Tummers-Stienen van Bidvest Deli XL ingaan op de veranderingen in de zorgsector in cijfers, toegespitst op de marktsituatie van zorgmaaltijden. Ingrid Cremer van Centrum Biologische Landbouw belicht de toegevoegde waarde van het gebruik van regionale producten in de instellings-en thuismaaltijden en gaat in op de winstpunten door het tegengaan van verspilling.
De werkconferentie vindt plaats van 16:00 tot 20:00 uur. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding is te vinden op www.kcgroen.nl bij 'actueel'.
De werkconferentie is één van de activiteiten die in het kader van het project 'Duurzaam en gezond voedsel voor jong en oud', vanuit het Kennisprogramma Duurzaam Door van Provincie Flevoland, wordt uitgevoerd door de samenwerkende organisaties CAH Vilentum, Centrum Biologische Landbouw, IVN en WUR Praktijkonderzoek Plant en Omgeving.
Voor meer informatie: www.biologischelandbouw.org