Bio-boer Krispijn oogst groen(te)stroom met crowdfunding

Krispijn van den Dries koppelt (h)eerlijke groente aan groene energie. Consumenten en bedrijven die investeren in zonnepanelen op zijn schuurdak verdienen rendement in de vorm van tegoedbonnen voor biologische groente en fruit. Zijn organisatie BioRomeo werkt hiertoe samen met het crowdfundingplatform ZonnepanelenDelen. Op 20 november gaat de actie van start.

Krispijn en zijn collega-telers van BioRomeo, werkzaam in de Noordoostpolder, stellen hun schuurdaken beschikbaar voor zonnepanelen. Burgers die hierin investeren, krijgen biologische producten als tegenprestatie. De minimale inleg bedraagt 250 euro per eenheid, goed voor zes jaar lang een BioRomeo 'Groen-te-goedbon'. Elke bon staat voor 50 euro aan biologische aardappelen, groente en fruit van het seizoen, aangevuld met kaas en eieren. Deelnemers krijgen zo 300 euro aan producten van topkwaliteit terug.


Krispijn en zijn collega-telers van BioRomeo (Krispijn rechtsboven).

Een BioRomeo Groen-te-goedbon kan vier keer per jaar verzilverd worden. Elk kwartaal biedt andere verrassende biologische producten van het seizoen. De biologische producten zijn verpakt in een kartonnen doos en ook voor bedrijven perfect geschikt als kerstpakket of relatiegeschenk.

Boer Krispijn: "We komen veel mensen en bedrijven tegen die 'het verschil' voor duurzaamheid kunnen en willen maken; wij geven ze ook op deze manier graag die kans." De gemeente Noordoostpolder is positief over dit initiatief. Wethouder Andries Poppe: "Dit project sluit mooi aan bij de activiteiten van ons duurzaamheidsplan en laat zien hoe we samen kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving."

De aftrap van het Groen(t)e Energie Project vindt plaats tijdens de MVO-prijsuitreiking op 20 november om 19:30 uur in 't Voorhuys, Beursstraat 1 te Emmeloord. Voor een persoonlijke toelichting van Krispijn, zie ook dit filmpje:

BioRomeo - zonnepanelendelen.nl from René Eijsink on Vimeo.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven