Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdam wordt eerste plastic-tasjes-vrije-stad in Nederland

Rotterdam gaat een wedstrijd uitschrijven om het aantal plastic tasjes in de stad te verminderen. Het beste idee zal worden uitgevoerd. PvdA-raadslid Barbara Kathmann (Duurzaamheid) diende donderdag 6 november een motie in om ervoor te zorgen dat Rotterdam de eerste plastic-tasjes-vrije-stad van Nederland wordt, zo meldt de partij op haar website:

Samen met partners uit de stad zal er een wedstrijd worden uitgeschreven voor het beste idee om plastic tasjes uit de stad te bannen, waarna dit idee vervolgens zal worden uitgevoerd. "Ik ben blij dat ik steun krijg voor mijn voorstel van GroenLinks, NIDA, de CU-SGP, de Partij voor de Dieren, het CDA en D66", zegt Kathmann. "Op jaarbasis gooit iedere Rotterdammer gemiddeld 71 plastic tassen weg. Deze zijn zeer schadelijk voor het milieu en steeds meer wereldsteden kiezen er daarom ook voor om plastic wegwerptasjes in de ban te doen. Rotterdam volgt nu dit voorbeeld."



Publicatiedatum: