Familie Menses bouwt ecologisch, modern woonhuis op wielen

Paula den Hoed en haar man en zoon zijn een ecologisch, modern woonhuis op wielen aan het bouwen. Dit op een meer dan honderd jaar oud onderstel. Het is een antieke kermiswagen. De familie hoopt over ongeveer drie jaar in dit mobiele, zelfvoorzienende woonverblijf te gaan wonen. Paula runt natuurvoedingswinkel BroodNodig aan de Diepswal 45 in Leek, tevens drie dagen per week te vinden op de Vismarkt te Groningen . "We zijn op zoek naar enthousiaste meedenkers, doeners of wellicht mensen die ook aan een dergelijke project willen beginnen, zij kunnen gebruik maken van onze werkplaats en knowhow."
 


Het onderstel (11 meter lang) is gestald bij de werkplaats van Rox Menses, de man van Paula. Daar is Rox met zijn zoon David iedere vrije zaterdag in de weer om de woonwagen weer helemaal op te bouwen. Rox en Paula willen hun eengezinswoning in Leek uiteindelijk verruilen voor het mobiele onderkomen. Ze gaan op zoek naar een vaste woonstek. Het gezin kiest bewust voor een zelfvoorzienende woonwagen. "Dit is een soort principekwestie voor ons. Het begrip 'consuminderen' spreekt ons erg aan", vertelt Paula. "We willen straks zoveel mogelijk leven van wat de natuur ons geeft. We vermijden technisch vernuft, zo zullen we geen aardwarmte gaan toepassen omdat daar een pomp voor nodig is. Ook nemen we geen zonneboiler, een houtkachel is wel zo eenvoudig."
 


Het dak van het woonhuis zal uitgerust worden met zonnecollectoren, die het gezin van stroom zal voorzien. Het regenwater zal opgevangen worden in een tank van 600 liter. De wagen zal uitgerust worden met een puntdak om meer water op te vangen. "We hebben aan 3 millimeter regen per dag genoeg om in onze waterbehoefte te voorzien, dit met een opvangoppervlak van 25 vierkante meter." Ook komt er een composttoilet, waar geen water aan te pas komt. Paula wil ook een moestuintje bij haar woonverblijf aanleggen.

Ze zijn te volgen op facebook: Woonwagen, huis op wielen. Dit is een openbare groep, waar men kosteloos lid kan worden.

Voor meer informatie: phoedje@gmail.com en www.brood-nodig.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.