Brouwerij 't IJ kiest bewust voor bio-hop uit Nieuw-Zeeland

"Zatte en Natte zijn het meest populair"

Tholen - Brouwerij 't IJ in Amsterdam brouwt vier verschillende soorten biologische bieren. Niet het hele assortiment is biologisch, maar de twee meest populaire biersoorten zijn wel biologisch. "Onze Zatte en Natte worden het meest verkocht", geeft operationeel manager Tim Hendriks aan.


Tim Hendriks en rechts 'de Zatte'.

Voor de bio-bieren gebruikt 't IJ biologische hop uit Nieuw-Zeeland. Dit is ook meteen de reden waarom niet alle biervarianten biologisch zijn: "In Europa wordt niet heel veel biologische hop geteeld. En de Europese bio-hop komt in onze ogen niet in de buurt van de smaak van de Nieuw-Zeelandse. We zijn op zoek naar biologische hop van dichterbij, maar de smaak blijft voor ons voorop staan. Onze vaste klanten proeven ook meteen wanneer we andere bio-hop gebruiken dan onze Nieuw-Zeelandse. Omdat we beseffen dat het vrij krom is om de hop uit Nieuw-Zeeland te halen kiezen we er bewust voor om niet alle bieren biologisch te brouwen. Voor de meerhoppige bieren gebruiken we reguliere hop."


Tim voelde zich net een filmster. De rondleiding bij Brouwerij 't IJ maakte onderdeel uit van de persreis voor de BioFach 2015, die op 28 en 29 oktober plaatsvond in Amsterdam.

Hij vertelt verder dat er in Europa ook te weinig verschillende variëteiten hop geteeld worden. "Door alleen met Europees hop te werken zouden we veel bijzondere hopvariëteiten aan de kant moeten schuiven. En dat terwijl we daarmee juist de bijzondere smaaknuances aan het bier kunnen geven."

Voor meer informatie:

Tim Hendriks
Brouwerij 't IJ
Funenkade 7
1018 AL Amsterdam
020 6228325 (kantoor)
020 5286237 (proeflokaal)
info@brouwerijhetij.nl
www.brouwerijhetij.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven