Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kostendekkende prijs ontbreekt nog"

Duitsland: meer vraag naar bio-aardappelen uit eigen land

In Duitsland is de vraag naar biologische aardappelen uit eigen land weer duidelijk toegenomen, meldt de Duitse website Agrarheute.com. De telers klagen echter nog steeds over de niet-kostendekkende telersprijzen, hoewel de verkoopbare hoeveelheid dit jaar naar verwachting kleiner zal zijn dan vorig seizoen.

Volgens de Duitse 'Gesellschaft für Konsumforschung' en de AMI steeg de afzet van Duitse biologische aardappelen in september van dit jaar met bijna 16% vergeleken bij vorig jaar. Na een inzakking in het eerste halfjaar houdt deze positieve trend nu weer aan, zo bevestigen ook de telers van de 'Bio Kartoffel Erzeuger Verein'.

"De afzet verloopt zeer goed. Er is vraag naar waren uit eigen land. Wat er voor ons echter nog aan ontbreekt, is een kostendekkende telersprijs. Om ook van ons werk te kunnen leven, moet er echter nog heel wat aan de prijzen veranderen. Deze situatie is namelijk nog ver weg", meent Monika Tietke van de 'Bio Kartoffel Erzeuger Verein'.
Publicatiedatum: