Half november start Europees seizoen Zespri

Dit jaar voor het eerst Europese Zespri SunGold in de schappen

Het Europese kiwiseizoen gaat half november van start. Momenteel zijn de Italiaanse en Franse kiwitelers nog druk in de weer met de pluk op de verschillende kiwiplantages. Na een erg succesvol Nieuw-Zeeland seizoen, mede dankzij de nieuwe Zespri SunGold, belooft ook het Europees seizoen dit jaar veel goeds.
"Vorig jaar hebben we een mindere oogst gehad, maar daar zijn de planten sterker van geworden", laat Nele Moorthamers, Marketing Manager van Zespri Europe weten. "Afgelopen maanden waren de weersomstandigheden uitermate goed met warme dagen en koude nachten. Vooral in Noord-Italië profiteren we daar van."
 
Het nieuwe Europese kiwiseizoen staat op het punt om te beginnen. Het belooft alvast een succesvol jaar te worden voor de Europese kiwimarkt. Vooral de Italiaanse regio's Piemonte en Emilia-Romagna leveren dit jaar kiwifruit van topkwaliteit. Hier zijn de klimatologische omstandigheden afgelopen maanden uiterst gunstig geweest, wat resulteert in één van de beste producties in jaren.



Europese SunGold als drijfveer voor verdere groei

Vanaf dit jaar zullen er ook Europese Zespri SunGold kiwi's in de rekken liggen. De SunGold is het resultaat van tien jaar onderzoek en is iets zoeter dan de groene kiwi. De SunGold is bovendien een sterke kiwivariant en zal in de toekomst de Gold vervangen. Nele Moorthamers licht toe: "Het groeiverhaal van de SunGold kiwivariant zet zich voort in Europa. Naast de 4000 ha die we al hebben in Nieuw Zeeland, zijn we ook met SunGold plantages gestart in Italië. Op een proefveld in de omgeving van Ferrara zijn er in 2012 nieuwe planten weggezet, die dit seizoen voor het eerst in productie komen."
 
Het Europese kiwiseizoen start in week 46 voor de Zespri Green kiwi's en de Zespri Gold en SunGold ligt op zijn beurt vanaf week 47 in de rekken. Dit is dan ook het moment om de kiwi opnieuw stevig in de schijnwerpers te plaatsen. Dat zal gebeuren met onder andere een winkelvloeractivatie, promoties en een grondige update van de 'Zespri vitaliteitsapp' die gratis te downloaden is via www.zespri.eu.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.