Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dadelijk 30 m² per koe!"

Bouw Koeientuin van start gegaan

Tholen - Hoeve Biesland in Delfgauw krijgt zijn Koeientuin. Hierin krijgen de biologische koeien met hoorns alle ruimte. Jan Duijndam liep al jaren met het idee rond: hij wil een zogenaamde Koeientuin realiseren in het weiland naast de huidige schuur. De vergunning is jaren geleden al aangevraagd en op twitter werd eerder deze week het heuglijke nieuws gemeld dat de eerste palen zijn geslagen: "Een enorme kraan op ons bedrijf heeft van de week de 1e palen geslagen voor onze nieuwste innovatie", zo staat er te lezen op twitter.



De vrouw van Jan, Mieke, bevestigt dat de bouw begonnen is: "We zijn er best lang mee bezig geweest, maar nu is het gelukkig eindelijk zo ver. De stal moet 1 maart klaar zijn, daarom hopen we op een gunstige winter." Mieke geeft aan dat de belangrijkste beweegreden van Jan is dat de koeien met hoorns voldoende ruimte moeten hebben. En dat is geen probleem in de Koeientuin, zo lezen we op twitter: "En de kalfjes? Die kijken hun ogen uit naar de bouwwerkzaamheden. Zij krijgen dadelijk 30 m² per koe! Luxe."



De Koeientuin wordt een potstal van 170x36 meter, waarin de koeien vrij kunnen rondlopen. "De stal wordt dus voorzien van een 170 meter lang 'kasdak'. In het midden komt een melkstal te staan. Dit is dus in feite midden in de wei", aldus Mieke. Hoeve Biesland is midden in de Bieslandse Polder gevestigd. De bodem van de stal zal ingestrooid worden met organische stoffen uit de omgeving die voor de Koeientuin verwerkt en omgezet worden tot compost. Dit mengsel gebruikt Hoeve Biesland nu al in de huidige compoststal.

Klik hier voor meer informatie over de Koeientuin. Of mail naar info@hoevebiesland.nl.