Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-katoenprojecten gelinkt aan ontbossing

Ecotextile News heeft verontrustende informatie gekregen over het nieuwe bio-katoenproject in de Lower Omo Valley in Zuid-Ethiopiƫ. Het project wordt gelinkt met ontbossing van beschermd gebied en het schenden van mensenrechten. De projecten hebben duidelijke connecties met een vooraanstaande Turkse textielfabrikant en Ecotextile News gaat momenteel na of of er al afspraken zijn gemaakt met drie grote Westerse retailers over het bio-katoenaanbod vanuit deze projecten.

Deze ontbossing en verplaatsing van mensen voor bio-katoenteelt, wat men alleen maar kan omschrijven als een groteske verdraaiing van het begrip duurzaamheid, suggereert dat er katoennormen nodig zijn die enige vorm van ontbossing voor de productie van gecontroleerd duurzaam katoen verbieden. Meer dan dat, zouden zowel kopers als certificeringsnormen in dit geval moeten voorzien in het herstel van het terrein in zijn natuurlijke toestand en het herstel van de rechten van de mensen.

Bron: Ecotextile News

Publicatiedatum: