BelOrta: Uitbreiding bio-witloof en nieuwe verpakking

Reeds vele jaren kan men bij BelOrta terecht voor biologische witloof. Binnen het uitgebreide witloofassortiment en binnen het biologische groentenassortiment is dit product een mooie aanvulling. Veel Europese retailers hebben ondertussen deze hippe bio-groente ontdekt en toegevoegd in het schap. Voor de bio-consument die op zoek is naar variatie is deze groente een welkome aanvulling. Witloof krijgt namelijk heel wat goede voedingseigenschappen toegedicht en de mogelijke bereidingswijzes zijn heel uitgebreid.

Uitbreiding teelt

Joost Depaepe uit Nijvel teelt reeds lange tijd witloof en heeft naast deze klassieke teelt nu ook een tweede volledige gescheiden bedrijf dat zich zal toespitsen op de teelt van bio-witloof. Hij wordt daarmee de tweede teler op BelOrta voor deze groente.


Bio-witloof

Het telen van bio-witloof is geen sinecure, maar door de lange ervaring in het produceren van deze groente heeft Joost wel een niet te onderschatten vakkennis. In 2012 was dit bedrijf nog hét uitgangsbord van het responsibly fresh-project van VBT dat toen de Global Gap-Award won. Duurzaamheid speelt een heel belangrijke rol bij deze producent die door waterrecuperatie, een biogasinstallatie en zonnepanelen een energieneutraal product aflevert op de markt.


De uitreiking van de Global Gap-Award.

De twee bio-witlooftelers van Belorta zijn samen goed voor een totale productie van +/- 35 ton biowitloof per week. Naast de productie-uitbreiding met dit tweede bedrijf lanceert BelOrta ook een nieuwe bio-witloofverpakking. De verpakking is opgemaakt in de bio-BelOrta-huisstijl en zal zeker opvallen in het groenten- en fruitschap. Uiteraard kan dit bio-witloof ook gevuld worden in private-label-verpakkingen.

Voor meer informatie:

Sander de Proost
0032 15565435
Sander.deproost@belorta.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven