Bourgondisch Breda Biogondisch Breda maken is hun streven. Ze zijn pas sinds 26 augustus open, maar de klanten weten de weg naar de Sint Annastraat al goed te vinden. Christel en Joost Jansen verkopen naast heerlijke biologische taarten, sapjes en dagmaaltijden ook slowjuicers, hogesnelheidsblenders, ecologische kook- en cadeau-artikelen, zoals theedoeken, schorten, servies van Zuperzozial en pannen van het merk Riess.
Joost en Christel.
Terwijl Joost zich bezig houdt met de kweek van biologisch-dynamisch tarwegras en biologische groenten, is Christel de expert op kookgebied. De voormalig diëtiste wilde eens wat anders en begon enkele jaren terug met het organiseren van huiskamerdiners. Christel: "Ik vind het een uitdaging om gezond en lekker eten klaar te maken, wat voor iedereen geschikt is. Dus ook voor mensen met een allergie voor zuivel, gluten, noten, ei of iets anders. Of juist voor mensen die veganistisch willen eten. Deze groepen mensen kunnen vaak niet gezond en lekker uiteten gaan. Wij willen laten zien dat gezond en lekker goed samen gaan."
Christel en Joost Jansen eten al 20 jaar biologisch en met hun ervaring willen ze anderen enthousiasmeren. Toen de kans zich voordeed om een pandje te huren in de binnenstad, hoefden ze niet lang na te denken. Via een crowdfundingcampagne zijn ze erin geslaagd om de winkel naar eigen zin in te richten met de meest duurzame producten. Zelfs bij de Take-away maaltijden wordt rekening gehouden met de verpakking. "Bij ons zul je geen plastic vinden."
Je kunt je aanmelden via de website voor een biologische kookworkshop, bijvoorbeeld met zeewierproducten (zeewier is de toekomst), een besloten huiskamerdiner of een proeverij. De winkel is gevestigd in Breda, St. Annastraat 17.
Voor meer informatie:
Christel en Joost Jansen
Biogondisch
St. Annastraat 17
4811 XK Breda
06 42017394
076 5200360
info@biogondisch.nl
www.biogondisch.nl
www.facebook.com/biogondischbreda

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos
- 2022-09-21 Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam